סלט סלק, בצל ותפו"ע גראן

by davidgol | 11th ספטמבר 2010

Share

מרכיבים:
• 6 יח' סלק בגודל בינוני
• 6 בצלים בגודל הסלק
• 1 תפוח עץ גרנד סמיט
• 1 שן שום קצוצה דק
• חופן עלי רוגולה טריים
• 6 כפות שמן זית
• 2 כפות חומץ בלסמי
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• חופן אגוזי מלך קצוצים גס
• פטרוזיליה לקישוט

דרך הכנה:
1) מניחים את הסלק והבצל (לא מקולף) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הסלק, מסננים מהמים ומצננים.
2) קולפים את הסלק וחותכים לשמיניות, מניחים בקערה, מסירים את קליפת הבצלים וחותכים לשמיניות, מניחים בקערת הסלק.
3) מגלענים את תפוח העץ, לא קולפים, חותכים לשמיניות ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מוסיפים לקערה.
4) בקערה קטנה מערבבים את השמן עם החומץ הבלסמי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, יוצקים על הירקות בקערה ומערבבים קלות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5) מניחים לספיגת טעמים של חצי שעה, מערבבים מדי פעם.
6) לפני ההגשה מפזרים מעל את האגוזים, עלי רוגולה  ומעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומגישים.
 
 
 
 

סגור לתגובות