שאלות ותשובות לארוחת ראש השנה

by davidgol | 6th ספטמבר 2010

Share

לקראת חג ראש השנה שבא אלינו קבלתי מס' שאלות ורצוני לשתף את כולם כדי שנלמד, נחכים ונעזר בתשובותיי.

05/09/2010 שעה  14:08
היי דוד,
ראשית אני רוצה להודות לך מקב לב על התייחסותך למייל. לא האמנתי שתחזור אליי.
תודה רבה.
אני לא מאלה שאוהבות את המטבח אך חייבת. אני מארחת ומחפשת מתכונים קלים טעימים ואכילים.
אני לא ישנה בלילה ומאוד רוצה להצליח.
בחרתי את המתכון שהופיע באתר – עוף צ'ילי עם תרכיז רימונים מתקתק.  מקווה ומתפללת שיצליח.
יש לך טיפ להצלחה בטוחה? בבקשה מתחננת…
הילדים ובעלי ביקשו שאכין עוף מתוק עם פירות יבשים. לא מצאתי משהו שהאינטואיציה מחברת אותי אליו מהאתרים המופיעים באינטרנט. האם אפשר להוסיף לעוף הנ"ל שזיפים ומישמשים?
אכלנו במלון הגושרים עוף מתקתק עם פירות יבשים והילדים ובעלי מפנטזים עליו.
אודה לך שוב אם תענה לי על השאלות? והאם יש לך מתכון כזה עבורי לעוף מתוק עם פירות יבשים.
תודה ויום נפלא
סיגל

היי סיגל
המתכון שבחרת הינו מעולה ואני מכין אותו המון באירועים שלי, תכיני אותו כמו שהוא ותוסיפי לו את הפירות היבשים שאת בוחרת להשתמש בהם, כמו כן הייתי ממליץ לך להשרות הפירות היבשים ביין אדום כ 1/2 שעה ואז לסנן, כמו כן הייתי ממליץ לך להשתמש לעוף בתבלין שנקרא קייג'ן שניתן למצוא בכל חנות תבלינים
מקווה שעזרתי
דוד גול שואו שף

 —————————————————————————————————————————————–

5/9/2010  שעה 22:10
היי דוד, תודה רבה רבה.
שאלתי היא האם היין אדום יחד עם תבלין קייג'ין יתנו לעוף טעם של מתוק אותו אני רוצה להרגיש?
הפירות שאני רוצה לשים הם מישמשים עם שזיפים מיובשים.
כמות של כמה מתבלין הקייג'ין אני אמורה לשים?
אתה מקסים ואתה עוזר לי מאוד.
מודה לך מאוד מאוד מאוד
הלוואי וכולם יהיו כמוך.
ביי
היי סיגל
כמות הקייג'ן הינו ככף לעוף שלם כך שתדעי לחשב לפי כמות העופות כמה כפות קייג'ן לשים ( כמובן שאפשר לשים חלקי עוף  או עוף שלם חתוך לחלקים)
את הפירות היבשים נסנן מהיין ולא נשתמש בו בצליית העוף בתנור אלה רק נשתמש ביין לריכוך הפירות היבשים.

 ——————————————————————————————————————————————

6/9/2010  שעה 19:43
הי דוד,
כמה נחמד מצידך שאתה עונה לי. תודה רבה.
אני בלחץ מאוד מהחג. אספתי כמה שאלות ואשמח אם תשיב לי גם עליהם. אודה לך מאוד.
1. יש לי מתכון לסלט חסה מעולה שטעמתי ומאוד אהבתי. אני רוצה להכין אותו.
המצרכים הם: חסה,אגוזי מלך,תפוחי עץ,נקטרינה וחמוציות.
הרוטב הוא: סילאן,סויה,שמן זית,שום כתוש ורכז רימונים. כמויות לא אמרו לי. אני פוחדת מאוד לפשל.
אני טובה באפיה משום ששם הכל מדוד. אשמח אם תייעץ לי כמויות על מנת שאקבל רוטב מתקתק וטעים.
2. אני רוצה להכין אורז לבן עם פלחי שקדים ,בצל וצימוקים. את האורז אני יכין בנפרד.
   הסבירה לי חברה שעליי לטגן בצל או שניים לאדות ולטגן בשמן במקביל לטגן במחברת טפלון את השקדים והצימוקים. האם זה בסדר? או שניתן לטגן הכל יחד בצל שקדים וצימוקים. מה להוסיף? סוכר, סילאן, מים,קינמון ? האם ניתן להוסיף גם מישמשים ושזיפים מיובשים ולהגיש מעל האורז הלבן?
3. לגבי תבלין קייגן: האם זה התבלין שנקרא גם פידיפיליה? האם עוף חתוך ל-10 נתחים שווה בעצם 3 כרעיים +4 שוקיים במגש A4? האם תימין הכרחי למתכון של העוף ברוטב שום צ'ילי מתוק ורכז רימונים?
האם התבלין קייג'ן מתאים עם פירות יבשים?(+ השרייה ביין) האם לכמות 10 נתחים יש להוסיף כף גדושה של קייג'ן?האם צולים את העוף עם נייר אלומניום ואחרי מס' דקות מסירים? מתי?
 
היי סיגל
תשובות לשאלות

1) מתכון נהדר לסלט ירוק ויניגרט מעולה:

 סלט ירוקים בוינגרט חומץ בלסמי וסילן 
 
מרכיבים:
400 גר' חסה ערבית אייסברג
חופן עלי סלק
חופן עלי רוקט
חופן עלי בייבי
חופן נבטים ( אופציה)
לרוטב:
1/4 כוס סילן
1/4  כוס חומץ בלסמי / חומץ בין יין אדום או לבן/ מיץ לימון או שילוב של כולם
1 כף חרדל
3/4 כוס שמן זית או שילוב של שמן זית ושמן אגוזים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

דרך הכנה:
קורעים את עלי החסה לחתיכות גדולות, מניחים בקערה. 
מוסיפים את שאר הירקות בקערת הגשה ומערבבים בעזרת הידים.
מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת סגורה ומנערים היטב, טועמים וממליחים לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות.
תוסיפי בסוף מלמעלה את תפוחי העץ ואת שאר האגוזים

2) מתכון לאורז חגיגי:

אורז חגיגי בזעפרן, שקדים מולבנים, צימוקים ומשמשים מיובשים

מצרכים:
- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז
- 3 כפות צמוקים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות משמשים מיובשים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים.
2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם.
3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.
:
3) פילדלפיה זה קייג'ן
:  עוף חתוך ל 10 נתחים שווה 5 כרעיים ו 5 שוקיים, לא הכרחי טימין, קייג'ן מתאים לפירות יבשים, כף גדושה קייג'ן זה ל 10 נתחים, לא לכסות העוף , לצלות כ50 דקות עד שעה ולהפוך מדי מוכן שהוא צלוי היטב

—————————————————————————————————————————————

6/9/2010  שעה 22:10
הי דוד,
אתה אדם נפלא.
1. המתכון לסלט ירוק מעולה אך אני מבקשת בבקשה שתתיחס למרכיבים של הסלט שטעמתי ואהבתי (במייל הקודם) ותנסה לחשוב איזה כמויות מתאימות ל-חסה בינונית חתוכה, עם נקטרינה, חמוציות,תפוחי עץ,אגוזי מלך.כשהרוטב המתוק והנפלא מורכב מסילאן,סויה,רכז רימונים,שמן זית ושום.
(מעולם לא השתמשתי בסילאן ורכז רימונים ולכן אינני יודעת את הכמויות. אמרו לי תשפכי בערך. אין לי מושג.
ואני רוצה להכין אותו דווקא.) אני פונה אליך בבקשה לעזור לי על בערך כמויות שלדעתך יתאימו.
2. המתכון של האורז נראה מדהים. אך מה זה כמות של כף שזיפים או כף מישמשים יבשים?
לדעתי זה ערך שווה ל-2 יחידות. לא?
אני מארחת ובכוונתי לעשות 3 כוסות אורז לבן. משמע שאת כל המצרכים אני מכפילה ב-3?
אני בד"כ עושה אורז לבן עם 11/2 כוס מים רותחים על כוס אורז . האם 2 כוסות אורז עדיין האורז יצליח ולא יהיה דביק? האורז שלי בד"כ מעולה אחד אחד וטעים. האם לא כדאי לי להפריד ולהכין אורז לחוד ואז את התערובת (השאר).  זה נשמע מדהים. מאוד מתחשק לי להכין.
3. לגבי הרוטב לסלט הירוק. איזה חרדל מתאים? דיז'ון או רגיל של נקנקיות?(חחח)
   למה הכוונה שילוב של כולם: 1/4 כוס בלסמי + 1/4 כוס חומץ בן יין + 1/4 כוס מיץ לימון=3/4 כוס של הכל
   ועליהם להוסיף את השאר?
היי סיגל

תשובות לשאלות:

1) ויניגרט מכינים מ 1/4 חומץ ( לא משנה איזה) ו 3/4  שמן זית – כל המרכיבים האחרים כראות עינייך ( כף מכל דבר—חרדל  ( לא משנה גרגירים או רגיל), סויה, רכז רימונים, סילן , דבש וכו' ) מבטיח שיצא נפלא.
2) תכפילי הכמויות פי 3 ל 3 כוסות אורז . את יכולה להכין האורז כמו שאת עושה תמיד כ 1 על 1 ועוד חצי מים ולטגן בנפרד בשמן הרבה בצל,שום, גזר חתוך לרצועות, פירות יבשים, ולאחר שהאורז מוכן לפזר עליו. הכמויות כמו שאמרתי של הפירות היבשים והירקות זה לפי כמות האורז יחס ישיר. ( אם יוצא הרבה אפשר לשמור ליום אחרי)
3) לא משנה איזה חרדל אני מעדיף חרדל דיג'ון גרגירים
אם משתמשים בכמה סוגי חומץ ולימון סה"כ מכולם 1/4 ביחד
     

מקווה שעזרתי

סגור לתגובות