רוסטביף ( שאלות ותשובות )

by davidgol | 9th ספטמבר 2010

Share

שאלות שקבלתי מיעל לפני ערב ראש השנה דרך הפייסבוק לגבי צליית נתח בשר בתנור.

יעל– יום 05 ספטמבר‏ בשעה 21:10‏

היי דוד , אני רוצה לעשות פילה סינטה לחג בתנור, אתה יכול להגיד לי בבקשה איך שלא יתייבש וכמה זמן כדי שיצא עסיסי (קשה לי עם בשרי אני טובה בארוחות חלביות) ואני רוצה להפתיע שיתלהבו….
תודה מראש!

‎David Gol‎ יום 05 ספטמבר‏ בשעה 22:40‏

היי יעל
הפילה והסינטה הם שתי חלקים שונים,אם רצונך בסינטה אני אתן לך מתכון קלאסי שלי לרוסטביף שמכינים מהסינטה.
בבקשה:

רוסטביף
מרכיבים:

  • 2 קג' בשר ורד הצלע (אנטריקוט) או סינטה
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 חבילת רוזמרין
  • 1 ראש שום מקולף וכתוש
  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

דרך הכנה:

מחממים את התנור לחום גבוה.

טוחנים הרומרין עם השמן, חרדל, שום, מלח ופלפל

מורחים את הבשר היטב בתערובת התבלינים ומניחים במקרר ליממה לספיגת טעמים.

מניחים הנתח לפחות כשעתיים מחוץ למקרר לפני הצלייה כדי שיהיה בטמ' החדר.

מניחים בתבנית על רשת צליה וצולים את הגוש במשך 20 דקות בחום גבוה. ( בתנור מחומם מראש).

מורידים לחום בינוני, מורחים את הבשר בנוזלים בתבנית וצולים כ-30 דקות או לפי דרגת הצליה המועדפת – 60° למדיום, 75° לעשוי טוב במדידה עם מדחום בשר.

מוציאים, עוטפים את הבשר ברדיד אלומיניום בצורה רפוייה, מניחים 20 דקות למנוחה.

פורסים דק ומגישים.

טיפ:

אסור לפרוס הנתח במיידי אלא יש לתת לו "לנוח" כ 15-20 דקות ורק אז לפרוס אותו.

———————————————————————————————————————————–

יעל יום 06 ספטמבר‏ בשעה 16:29‏

רציתי לדעת אם אפשר למרוח את הבשר בתערובת ואז לכסות עם רדיד אלומניום ולהכניס לתנור, מכיוון שאני לא רוצה שהבשר יתייבש .
תודה!

‎David Gol‎ יום 06 ספטמבר‏ בשעה 16:56‏

אני ממליץ לא לכסות את נתח הבסר, בסינטה ולעשות אותו כמו במתכון ששלחתי לך . אם הנתח הינו מעולה והתנור מחומם מראש, זמן הצלייה יהיה מדויק , אין סיכוי שהבשר ייתיבש .

——————————————————————————————————————————–

יעל –יום 08 ספטמבר‏ בשעה 23:59‏

דוד היי, רציתי להגיד תודה! הבשר יצא סוף הדרך כמו שאמרת יצא מעדן קיבלתי הרבה מחמאות … אבל בפרוש הזכרתי את שמך כמה וכמה פעמים בשולחן … תודה וחג שמח!

‎David Gol‎ יום 09 ספטמבר‏ בשעה 00:00‏

תודה רבה לך יעל אני ממש שמח שהבשר יצא מעולה ושהיה ערב טוב

סגור לתגובות