ראיון עם השף

by davidgol | 13th יוני 2011

Share

שף

אז לאחר שבועות , החג של מוצרי החלב והגבינות , החלטנו לנהל ראיון עם השף הפרטי דוד גול , שיספר לנו קצת על העבודה שלו , על חייו וסדר יומו ובסוף הריאיון  – ייתן לנו מתכון על טהרת החלב.

בעברך היית שף במסעדות מהמוכרות ומהאיכותיות בארץ – בויה , ים 7 , מינו הדייג ועוד. כיצד עלה במוחך להתפתח דווקא לתחום השף הפרטי  ?

אהבתי מאוד לעבוד במסעדות, זוהי עבודה מאוד מאתגרת . מבחינתי , לנהל צוות עובדים גדול, ולהיות גם בצד הניהולי של העסק הייתה חוויה מעניינת ומרתקת. לאחר תקופה ארוכה רציתי לעבור לדרך עצמאית. בתחילה חשבתי לפתוח מסעדה , אבל בגלל שעבדתי כבר בהמון מסעדות מובילות החלטתי לנסות את תחום הבישול הפרטי. לא רציתי להקים חברת קייטרינג אלא שהעסק שלי יהיה ייחודי  – אירועים אינטימיים של שף פרטי , מארוחה זוגית ועד לארוחות של 50 איש ויותר.

איך הגעת למקצוע הבישול ?

תמיד אהבתי את תחום הבישול. עוד מאז שהייתי ילד  , למעשה , הייתי מרותק לכל נושא של אוכל, מתכונים ובישול. בזמן שהותי בצבא הייתי ביחידת חימוש בחיל האוויר, יחידה מבצעית שבה היינו מקבלים את חומרי הגלם ואני הייתי מאלתר ומבשל ארוחות גורמה לחברים. לאחר השחרור עבדתי בעבודות מזדמנות כשנתיים ואז החלטתי לעסוק בתחום הבישול. למדתי בבית הספר לבישול תדמור , ובמסעדות רבות . ניהלתי והייתי שף של מסעדות מובילות ואז עברתי לתחום אירועי גורמה בתור שף פרטי.

תאר לי יום בחייו של שף פרטי, קצת לפני הגעתו אל עוד לקוח..

כאשר אני מקבל פנייה מלקוח אני מברר את כל הפרטים הנחוצים, סוג האירוע, כמות אנשים, מיקום ובודק את הסגנון הרצוי לו. לאחר זאת קובעים את התפריט המתאים, אם מדובר מאחד התפריטים שלי או עם שינויים לפי דרישת הלקוח.
את כל קניית מוצרי הגלם אני מבצע יום לפני וביום האירוע כך שהלקוח יקבל תמיד את המוצרים הטריים ביותר והטובים ביותר. אני קונה המוצרים במקומות המובחרים והטובים ביותר.
ביום האירוע אני בבוקר מכין את כל ההכנות המוקדמות ומגיע כשעתיים לפני תחילת האירוע אל הלקוח. אני מגיע עם כל מוצרי המזון, ציוד בישול, כיריים ובלון גז, כלי הגשה ומממשיך בהכנות.
בתור שף פרטי אני מבשל הארוחה מול הקהל תוך כדי הסברים, טיפים והומור רב ומגיש המנות בשעה שהלקוח ביקש.

מהו האירוע שאתה הכי אוהב לעשות?

במהלך שנותיי כשף פרטי חוויתי אירועים מיוחדים רבים, כל אירוע הינו ייחודי בדרכו הוא. אם מדובר בארוחה זוגית רומנטית בצימר בצפון שבמהלכו הציע הבחור לרעייתו נשואים, או באירוע משפחתי להורים הנשואים 50 שנה.
כל אירוע בו הייתי כשף פרטי אהבתי והתרגשתי.

ספר לנו מקרה מיוחד , או מצחיק , שקרה לך במהלך עבודתך כשף פרטי.

אחד האירועים המיוחדים שעשיתי היה שבשלתי בהפתעה ארוחה זוגית בהפתעה לאשה. הארוחה הייתה בערב ולאחר שהסתיימה יום אחרי הופעתי שוב בהפתעה והכנתי לזוג גם ארוחת בוקר. האישה הופתעה פעמיים ממני..

אם לא היית שף פרטי, מה היית , ולמה ?

אם לא הייתי שף פרטי הייתי מתעסק בצילום , אני מאוד אוהב גם את התחום האומנותי והיצירתי הזה.

ספר לנו על טיפ מיוחד , או על מתכון מעניין וחדש שמתבשל במוחך?

אחד מן המתכונים שאני יותר אוהב להגיש בארוחות אליהם אני מגיע , הוא את לזניית הגבינות שלי. זוהי לזניה מצוינת לכל שולחן חג , ואני ממליץ עליה בחום :

רוטב עגבניות ועשבי תיבול ללזניה:

בסיר מטגנים 3 בצלים קצוצים וכפית שום.

מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומבשלים עד שאין נוזלים.

מוסיפים 1 קופסא של עגבניות מרוסקות.

מבשלים עוד כ 10 דקות.

מוסיפים מלח, פלפל , 2 כפות סוכר חום והרבה בזיליקום טרי קצוץ.

מוסיפים כ 50 גרם חמאה מערבבים טוב ומבשלים עוד 10 דקות.

לזנית גבינות עיזים ועשבי תיבול:

משתמשים בעלי לזניה מובחרים ( מומלץ ברילה)

בתבנית אפיה מסדרים עלי לזניה חופפים באופן אחיד בעל התבנית.

מכינים תערובת גבינות : מערבבים 1/2 ק"ג גבינת סקי, 1 גביעה קוטג', גבינת

פרומעז, וגבינת עיזים חריפה כמו קשקבל ( 150 גרם).

קוצצים בזיליקום טרי, אורגנו ותימין ומערבבים עם תערובת הגבינות.

מורחים באופן אחיד על דפי הלזניה.

מסדרים שיכבה שנייה של דפי לזניה ועליה תערובת גבינות.

מסדרים שיכבה שלישית ועליה שכבת גבינות.

מסיימים מלמעלה ברוטב עגבניות.

מפזרים גבינה צהובה מלמעלה על הכול ומרטיבים התבנית בכוס מים.

אופים בתנור חום 180 מעלות למשך 35 דקות

בתאבון !.

 

שף

 

סגור לתגובות