מתכון תפוח אדמה הפתעה בנייר כסף ( לכבוד ל"ג בעומר)

by davidgol | 19th מאי 2011

Share

ל"ג בעומר הגיע ורבבות מאנשים מכינים מדורות וחוגגים יום מיוחד זה. תפוחי אדמה

ידוע ומוכר שאוהבים אנחנו תפוחי אדמה במדורה, מוציאים אותם לאחר שנהיו מוכנים ואוכלים אותם בתאווה.

טעמו של תפוח האדמה במדורת ל"ג בעומר מיוחד הוא.

להלן מתכון תפוח אדמה בנייר כסף מרוקן וממולא בתערובת של גבינות , בצל ופטריות.

מצרכים:

  • 10 תפוחי אדמה ( עדיף הזן עם הקליפה הצהובה ולא האדומה )
  • 2 סלסלות של פטריות שמפיניון קצוצות
  • 4 יח' פטריות פורטובלו קצוצות
  • 1 יח' בצל
  • 1 כפית שום
  • 1 צרור תערובת עשבי תיבול טרייה קצוצה ( פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עירית)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כף גבינה פרמג'ן מגורדת
  • 1 כף גבינה קשקבל מגורדת
  • 50 גרם חמאה לטיגון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1)      מבשלים תפוחי האדמה בקליפתם עד לחצי ריכוך ( בערך 15 דקות לאחר רתיחה )

2)      מקררים תפוחי האדמה מעט, חותכים לאורכם ומרוקנים אותם עם כפית מתאימה.

3)      מרסקים המלית שהוצאנו מתפוחי האדמה ומעבירים לקערה.

4)      מטגנים בצל קצוץ, עם 1 כפית שום במחבת מתאימה עם החמאה מוסיפים הפטריות ומטגנים היטב. מוסיפים למחית תפוחי האדמה.

5)      מוסיפים לתערובת את עשבי התיבול ואת הגבינות .

6)      אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה .

7)      מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס.

8)      ממלאים את תפוחי האדמה במלית וסוגרים.

9)      עוטפים היטב בנייר כסף.

10)  מניחים במדורת ל"ג בעומר ומוצאים לאחר 20 דקות

טיפים  לל"ג בעומר:

1)      מומלץ להשתמש בהכנת תפוחי אדמה בגודל בינוני , שקליפתם בצבע צהבהב לבן שמרקמו יבש יותר ולכן מתאים לאפייה/ מדורה. תפוחי האדמה עם הקליפה האדומה מתאימים יותר לתפוחי אדמה בטיגון עמוק ( צ'יפס).

2)      הניחו תפוחי האדמה בצידי המדורה  במקום שבו תוכלו להוציא אותם ולא במרכז.

3)      אל תכניסו תפוחי האדמה בתחילת הדלקת המדורה אלה לאחר מס' דקות שהאש טיפה תדעך.

4)      לא מומלץ להוציא את תפוחי האדמה מוקדם מידי כי אז יהיו קשים , ולא מאוחר מידי כי אז יהיו לכם פחמים. בדרך כלל מספיקים 20 דקות על האש לתפוחי האדמה.

5)      ניתן לבדוק תפוחי האדמה עם קיסם ארוך , אם הקיסם עובר תפוח האדמה בקלות  מצד אחד לשני אז תפו"א מוכן אם לא נמשיך להשאיר אותו על האש.

6)      לאחר שהוצאנו תפו"א מהאש נחכה שיתקררו מעט כי הם לוהטים אש, לא נרצה לקבל כוויה ביום זה.

בברכת חג שמח שף פרטי דוד

תפוחי אדמה

סגור לתגובות