ארוחת ברביקיו ושף פרטי

by davidgol | 2nd מאי 2011

Share

מנגל בוער, סטייק אנטריקוט נח עליו ועושה את צליל ה"תססס" המוכר, ביחד איתו נחים להם על המנגל גם כמה שיפודי פרגיות , כנפי עוף , תפוחי אדמה , בצלים ועגבניות. לאחר מכן , כולם מתיישבים לזלול הכל עם פיתות, חומוס , טחינה וכל הבא ליד. עושה אתכם רעבים , נכון? זהו הברביקיו, ובמאמרנו היום נלמד כמה טיפים שיעשו לכם את המנגל המושלם, ולבסוף נראה איך ברביקיו עם שף פרטי יכול להפוך לברביקיו המושלם.

המרינדה המושלמת – איך עושים את זה?

אחד הסודות של מנגל מוצלח, כמו שסיפר לנו השף הפרטי, הוא המרינדה (משרה) שבו נמצא הבשר. זוהי למעשה תערובת של מרכיבים, שמניחים בה את הבשר כ-24 שעות לפני צלייתו, ובכך הבשר סופג את הטעמים המיוחדים שנמצאים במרינדה, מה שהופך אותו לטעים במיוחד. אי לכך ,המרינדה חייבת להיות מתאימה לאופי הבשר, ועשויה מחומרים טובים וטריים. אחד המתכונים שמצאנו למרינדה, ונמצא על ידינו טעים במיוחד, מוצג לפניכם :

מצרכים:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית קטנה של פלפל שחור גרוס
  • 4 פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • ½ ליטר יין אדום ייבש מזן משובח
  • עשבי תיבול (כמו תימין ורוזמרין ) לפי הטעם

אין להוסיף מלח למרינדה! יש להוסיף מלח רק בשלב הצלייה.

איך צולים כמו שצריך?

לצלייה איכותית יש מספר חוקים : החוק הראשון הוא, להקפיד על מרחק סביר (של כ10-15 ס"מ) בין רשת הבשר לפחמים. הצורך במרחק זה נובע מהסיבה שאש בריאה זקוקה לחמצן באופן קבוע. במידה והמרחק קטן מזה, עלול להיווצר מצב בו לא יגיע מספיק חמצן והאש תהפוך לאש לא בריאה, הפולטת פחמן חד חמצני, שמסכן את בריאות האוכל והסביבה. כמו כן, יש לצלות את הבשר זמן שווה מכל הכיוונים, להקפיד על ניקיון רשת הצלייה, וחשוב לוודא לפני תחילת הצלייה שהאש לא חמה מדי.

הברביקיו המושלם

אם אתם רוצים לעשות ברביקיו טוב באמת, באחריות, האיש הנכון למשימה הוא השף הפרטי – הזמינו אותו אליכם לחצר, הוא יגיע עם חומרי הגלם והגריל האיכותי ביותר, ותוך זמן קצר הוא ייארגן לכם ולחבריכם ארוחת ברביקיו בלתי נשכחת!

 

שף פרטי וברבקיו

 

סגור לתגובות