תפו"א בשום, רוזמרין וקייג'ן

by davidgol | 20th ספטמבר 2010

Share

חומרים:

  • חצי ק"ג תפו"א מיני
  • 2  כפות תבלין קייג'ן
  •  3 כפות תערובת של טימין, רומרין ואורגנו טריים וקצוצים.
  •  כף שום כתוש
  •  מלח, פלפל שחור גרוס
  •  שמן זית איכותי

אופן הכנה:

1. מבשלים בסיר מים רותחים את תפו"א עד לריכוך מלא

2. מערבבים בקערה את תפו"א עם שאר התבלינים והשמן.

3. מעבירים לתבנית ואופים 30 דקות בתנור שחומם מראש 30 דקות בטמפ' 180 מעלות.

הטיפ של דוד:

• תבלין הקייג'ן מקורו מניו אורלינס, לואיזיאנה שבארה"ב. התבלין מכיל תבלינים ארומטיים רבים ובניהם: פפריקה חריפה ומתוקה, אבקת שום ובצל, טימין ורוזמרין מיובשים וטחונים ועוד, להלן מתכון מהיר ופשוט להכנת חזה עוף בקייג'ן ( השחמה):

1) מחממים מחבת צלייה לחום בנוני, ומשמנים אותה.

2) מוסיפים חזה עוף שטוח ופתוח ( ניתן לדפוק בפטיש שניצלים).

3) מטגנים משני הצדדים וברגע האחרון ( 3 דקות לפני שמוכן) מפזרים את תבלין הקייג'ן על הנתח ומשחימים עד שמוכן וקריספי. מגישים כמובן עם תפוחי האדמה שהכנו וסלט ירוק.

סגור לתגובות