תבשיל עדשים כתומות סגנון הודי ( דל )

by davidgol | 15th ספטמבר 2010

Share

מצרכים:

  • 250 גר' עדשים כתומות
  • 2 פרוסות ג'ינגר
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחון
  • 1 כפית זרעי כמון שלם
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1) מכסים העדשים במים בסיר מתאים ומביאים לרתיחה.

2) מבשלים כ 15 דקות, מוסיפים לסיר הכורכום והג'ינג'ר ומבשלים עוד כשעה וחצי. מערבבים מידי פעם.

3) מוסיפים המלח והפלפל ומערבבים.

4) מחממים השמן במחבת באש גבוהה, מוסיפים התבלינים ( זרעי כוסברה טחון, כמון, צ'ילי טחון), בוחשים ויוצקים על העדשים, בוחשים.

5) מגישים בצלחת מתאימה ומפזרים הכוסברה הטרייה מלמעלה.

-    תבשיל הדל מתאים כתוספת לאורז, ירקות או עוף.

 

 

תבשיל הודי של עדשים כתומות

 

 

 

 

 

סגור לתגובות