חמוצים יפניים

by davidgol | 24th אוגוסט 2010

Share

החומרים:

למשרה:

1/2 1 ליטר מים רותחים

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס חומץ אורז

1/2 כוס סויה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל לבן

1 כפית שמן שומשום קלוי

לירקות:

3 קולורבי גדולים ללא קליפה חתוכים למקלונים

20 צנוניות, להוריד את שתי הקצוות העליון והתחתון, חתוכים לפרוסות

2 גזרים חתוכים לאצבעות

2 פלפלים חתוכים לרצועות

2 מלפפונים חתוכים לאצבעות

אופן הכנה:

מרתיחים את המים בסיר בינוני מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

מכבים את האש, ומוסיפים את הסויה, המלח והפלפל הלבן.

מכניסים את הירקות לצנצנת ההחמצה ושופכים את המשרה בעודה חמה על הירקות. חשוב לוודא שהירקות מכוסים במשרה.

מניחים לצנצנת להתקרר (לא במקרר) .

כאשר התערובת התקררה מוסיפים את החומץ ומכניסים למקרר לעשרים וארבע שעות לפחות.

לאחר עשרים וארבע שעות אפשר להוסיף כפית של שמן שומשום. אוכלים קר.

החמוצים טובים לשבוע.

סגור לתגובות