אורז חגיגי בזעפרן, שקדים מולבנים, צימוקים ומשמשים מיובשים

by davidgol | 15th ספטמבר 2010

Share

מצרכים:אורז חגיגי עם זעפרן ופירות יבשים
 - 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז בסמאטי
 - מס' חוטים של זעפרן
 - 3 כפות צמוקים
 - 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
 - 3 כפות משמשים מיובשים
 - 1 כף פטרוזיליה קצוצה
 - 2 גזר קצוץ
 -  1 בצל קצוץ
 -  שן שום קצוצה
 - מלח, פלפל

אופן ההכנה
1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים.
2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם.
3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.

סגור לתגובות