פאי לימון

by davidgol | 29th אוגוסט 2010

Share

חומרים לבצק:

  • 2/3 1 כוסות קמח (250 גר')
  • ¼ כוס סוכר (50 גר')
  • ½ שקית או ½ קובייה של שמרית
  • 1 כפית תמצית לימון
  • 1 ביצה
  • ¾ מיכל של שמנת מתוקה (ניתן להוסיף למלית את יתרת השמנת)
  • קורט מלח

חומרים למלית:

  • מיץ מ- 2 לימונים
  • קליפה מגוררת משני לימונים
  • ½ חבילה מרגרינה בטעם חמאה (100 גר')
  • 1 כוס סוכר (200 גר') –לשמור ¼ כוס בצד (50 גר')
  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • ½ חבילה פודינג לבישול (50גר')
  • תבנית עגולה בגודל 26 סמ' או תבנית פאי

הכנת הבצק:

לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של השמנת עד לקבלת בצק עדין מאוד ומעט דביק.מקמחים היטב את הידיים ושולחן העבודה, מרדדים את הבצק לגודל התבנית ומניחים בתחתית התבנית המשומנת.

הכנת המלית:

מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון.

ממיסים את המרגרינה בסיר ומוסיפים את החומרים מהקערה ואת שארית השמנת המתוקה.

מקפלים לתוך הבלילה בעדינות את הפודינג ומבשלים כ- 10 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם יציב.

הכנת הפאי:

שופכים את המלית על הבצק.

מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב ושופכים את הקצף על המלית.

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צלזיוס כ- 20-25 דקות.

סגור לתגובות