עוגת שוקולד עשירה וחמאת בוטנים

by davidgol | 22nd יולי 2012

Share

המצרכים ( 12 מנות):
200 גרם חמאה

1 כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

180 גרם שוקולד מריר איכותי מומס

1/4 כוס אבקת קקאו

1 3/4 כוסות קמח תופח

1 כוס חלב

קרם ציפוי חמאת בוטנים :
125 גרם חמאה רכה

3/4 כוס חמאת בוטנים חלקה

1 כוס אבקת סוכר

גנאש חמאת בוטנים :
75 גרם שוקולד חלב

75 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס שמנת מתוקה

2 כפות חמאת בוטנים חלקה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 ° מעלות צלזיוס .
משמנים תבנית עגולה 24 סמ'.
מערבבים במערבל חשמלי,  חמאה, סוכר ווניל עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מוסיפים ביצים, 1 בכל פעם, מערבבים היטב לאחר כל הוספה.
מוסיפים שוקולד וקקאו  ומערבבים עד שהכל מחובר וחלק.
מוסיפים קמח חמאה למערבל ומערבבים עד שהכל חלק. מעבירים התערובת לתבנית.
אופים שעה ו 10 דקות או עד ששיפוד שהוכנס למרכז יוצא נקי. מצננים משך 15 דקות.
מוציאים בסיס העוגה מהתבנית ומצננים.

להכנת קרם ציפוי:
באמצעות מערבל חשמלי, מערבבים חמאה וחמאת בוטנים עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. בהדרגה מוסיפים את אבקת סוכר ומערבבים עד שהכל  אחיד.

להכנת הגנאש:
ממיסים שוקולד, שמנת מתוקה  וחמאת בוטנים בתוך קערה מתאימה לשימוש במיקרוגל בחום  בינוני –ל 2 עד 3 דקות, תוך ערבוב כל 30 שניות בעזרת כף , או עד שהתערובת נמסה וחלקה.מקררים במשך 5 דקות

להרכבת העוגה:
בעזרת סכין משוננת, חותכים העוגה לאורכה לשלושה חלקים. מניחים בסיס על צלחת. מורחים קרם ציפוי מניחים מעל בסיס שני . מורחים את שאר הציפוי על החלק השני.
מניחים הבסיס השלישי. מורחים  מלמעלה את קרם גנאש. מניחים בצד למשך 20 דקות . מגישים.
עוגת שוקולד קרם בוטנים

 

 

סגור לתגובות