מאפינס שוקולד ודובדבנים

by davidgol | 18th יולי 2012

Share

מרכיבים: מאפינס שוקולד ודובדבנים

חמאה מומסת  לשימון תבניות מאפינס

100 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ דק

150 גרם חמאה, מומסת

1 ו 3/4 כוס קמח תופח

3/4 כוס סוכר

2 כפות אבקת קקאו

3 ביצים

1/4 כוס חלב

100 גרם דובדבנים בשלים, מגולענים וקצוצים דק

לקרם שוקולד( גאנש ):

150 גרם שוקולד מריר  קצוץ דק

150 מל' שמנת מתוקה

100 גרם  דובדבנים מגולענים וקצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 ° צלזיוס. משמנים תבניות מאפינס מתאימות בחמאה המומסת.
מוסיפים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר עם מים רותחים עד שהתערובת  נמסה וחלקה תוך כדי ערבוב (יש לוודא שהקערה לא נוגעת במים). מסירים מהאש.
מוסיפים את הקמח, סוכר, אבקת קקאו, ביצים וחלב . מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את את הדובדבנים הקצוצים ומערבבים .
מחלקים בשקעי תבניות המאפינס . אופים במשך 15 דקות או עד שקיסם שנעצנו לתוך מרכז המאפינס  יוצא מעט לח.
מוצאים מהתנור ומניחים להצטנן מעט.

בינתיים, מכינים הגנש: מחממים  השמנת  בסיר על אש נמוכה מוסיפים השוקולד ומערבבים  עד שהתערובת חלקה. מניחים בצד, תוך ערבוב מדיפעם עד שהרוטב מתעבה מעט.
מניחים את המאפינס על צלחת הגשה. מורחים מלמעלה רוטב השוקולד ( גנש) ומקשטיםעם  הדובדבנים.

 

מאפינס שוקולד ודובדבנים

סגור לתגובות