חריימה

by davidgol | 29th יולי 2012

Share

דג חריימהמתכון להכנת דג חריימה , גירסתו האישית של שף פרטי דוד גול.
החריימה הינו מאכל טריפוליתאי נהדר. מומלץ להשתמש כמובן בדגים טרי.

 

המצרכים 4 מנות:
4 כפות שמן קנולה / תירס / סויה
2 בצלים קצוצים דק
8 שיני שום  כתוש או חתוכות לפרוסות
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קימל טחון
1 קופסא  רסק עגבניות ( 200 גרם)
½ כוס מים
מלח ופלפל שחור
2 דגים בורי טרי רי חתוך לנתחים של 2 סמ' ( סה"כ מישקל 1 ק"ג דג) – רצוי להשתמש בראש

אופן ההכנה:

1.  מטגנים את הבצל בסיר רחב עם השמן החם עד שמזהיב מוסיפים השום ומטגנים תוך כדי עירבוב עם דקה.

2 .מוסיפים את התבלינים השונים מערבבים ומטגנים מס' שניות.

3. מוסיפים את הרסק  ומערבבים היטב מטגנים מעט  עם הבצל והתבלינים.

4. מוסיפים את המים, המלח והפלפל. מניחים את פרוסות הדג ברוטב ומכסים במכסה.

5. מבשלים כ-25-35 דקות על אש נמוכה.

6. מגישים עם פרוסות לחם לבן טריות או פירה תפוחי אדמה.

 

 

 

סגור לתגובות