פרגית ( עוף צעיר) במילוי בורגול, לימון כבוש ורימונים

by davidgol | 8th אוקטובר 2010

Share

חומרים:פרגיות ממולאות
- 3 יח' פרגיות ( עוף צעיר ) שלמות

 למארינדה:
- 3 כפות שום כתוש
- 2 לימונים כבושים קצוצים
- 3 גבעולי רוזמרין קצוצים
- 1 כף חרדל
- 2 כפות סילן
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס

למילוי:
- 1 כוס בורגול גס מושרה במים רותחים כחצי שעה וסונן
- 3 בצלים אדומים קצוצים דק
- 1 כף שום כתוש
- 1 כוס גרגירי רימון
- 1 צרור פטרוזליה קצוץ דק
- 1 צרור שמיר קצוץ דק
- 3 כפות צנוברים
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1/2 כוס מים
- מלח , פילפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1) מערבבים את כל חומרי המרינאדה ( משרה ).מוסיפים את הפרגיות השלמות ומעסים היטב. מניחים לכמה שעות או ללילה.
2) מכינים המילוי: מטגנים הבצל בשמן הזית, מוסיפים השום ומזהיבים, מוסיפים שאר החומרים ומכבים האש, מערבבים היטב ומתבלים.
3) ממלאים הפרגיות וסוגרים בעזרת קיסמים.
4) מעבירים הפרגיות הממולאות לתבנית. אם נשאר עוד מחומרי המשרה שופכים על העופות.
5) צולים בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות למשך שעה או עד שהפרגיות מוזהבות ומושחמות ומגישים.

פרגיות ממולאות

סגור לתגובות