פאטיי בנוסח תאילנדי

by davidgol | 19th אוקטובר 2010

Share

מרכיבים:פאתי

  •  200 גר' איטריות אורז רחבות
  • 150 גר' רצועות חזה עוף
  • 3 כפות סויה סינית

למרינדה :

  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 3 כפיות רוטב דגים ( לא חובה)
  • 2 כפיות שמן שומשום

ירקות:

  • נבטים
  • 2 בצל ירוק
  • 1 גזר

תבלינים:

  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 3 כפות מחית תמר הינדי
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1) משרים רצועות העוף במרינדה למשף חצי שעה.
2) משרים אטריות האורז במים רותחים ל 5 דקות ומסננים.
3) מערבבים כל התבלינים בצלוחית.
4) מחממים הווק ומוסיפים שמן בוטנים. מוסיפים רצועות העוף ושומרים בצד.
5) מחממים הווק שוב, מוסיפים שמן ומטגנים השום, מוסיפים את הירקות והאיטריות , מקציפים למשך דקה או שתיים מוסיפים רצועות העוף , סויה והתבלינים.
6) מערבבים ומקפיצים לעוד 2 דקות.
7) מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בבוטנים ופלחי לימון

פאתי

סגור לתגובות