עוף עם שקדים ושזיפים ( סגנון מרוקו )

by davidgol | 1st ספטמבר 2010

Share

החומרים:

• כ1/4- כפית חוטי זעפרן

• 1.5-2 ק"ג עוף חתוך למנות

• 1 כפית מלח

• 1/2 כפית פלפל טחון טרי

• 2 בצלים קצוצים

• 3 כפות שמן זית

• 1 כפית קינמון

• 3 כפות שקדים מולבנים

• כוס שזיפים לחים

• 2 כפות של דבש

• מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מוסיפים זעפרן לרבע ספל מים חמים ולהשרות במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך.

2. בכלי כבד לערבב את חלקי העוף, מלח, פלפל, בצל ושמן זית.

3. מחממים סיר לחום גבוה ומטגנים חלקי העוף בשמן הזית.

4. לכסות ולטגן מס'דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

5. להוסיף את תערובת הזעפרן עם המים,הקינמון תוך הקפדה .

6. לכסות ולהשאיר על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מזמן לזמן למשך כ 10 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות.

7. להעביר את חתיכות החזה לצלחת. לבשל את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד.

8. במחבת גדול לחמם את השמן לחום יחסית גבוה. להוסיף את השקדים ולהקפיץ, תוך ערבוב בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת.

9. להוסיף את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ובשל בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים.

10. להוסיף דבש ובשל על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך.

11. |להוסף אגוז מוסקט וטעם לשם תיבול.להעביר שזיפים לצלחת מחוממת ולהשאיר בצל ככל שאפשר בסיר ולשמור את השזיפים חמים.

12. להחזיר את חתיכות העוף לסיר ולסובב אותם בסיר בכדי שיתכסו ברוטב. לכסה ולחמם מחדש במשך 5 דקות על חום נמוך.

13. לסדר את העוף על צלחת מחוממת ולהוציא את הרוטב ובערך 2/3 מהשזיפים מעל. לקשט בשליש מהשקדים. להגיש את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות.

סגור לתגובות