סנייה עגל וכבש

by davidgol | 24th אוגוסט 2010

Share

חומרים: 

  • 1  ק"ג בשר עגל טחון+ 200 גר' בשר כבש טחון מעורבבים יחד.
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 בצלים סגולים קצוץ דק.
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק.
  • 2 כפיות שום כתוש.
  • 2 כפות טחינה גולמית משובחת .
  • 1 כף בהרט.
  • מעט אגוז מוסקט מגורד.
  • מלח, פלפל שחור.
  • מעט קינמון.
  • 3 כפות שמן קנולה + 1 כף שמן זית.
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.

אופן הכנה:
מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום.
מוסיפים את הבשר ומערבבים על אש גבוהה מס' דקות.
מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים כף טחינה, את התבלינים השונים, וכף פטרוזיליה.
מעבירים הסינייה לכלי הגשה, מזלפים מלמעלה מעט מהטחינה
הגולמית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

הטיפ של דוד:

• נתח בשר בקר או כבש לטחינה רצוי שיהיה משויש בשומן, כך
התבשיל יהיה עסיסי בזמן ההגשה. ( נתחים מתאימים צלעות, כתף, חזה)

סגור לתגובות