סלט עוף מוקפץ בנוסח תאילנדי

by davidgol | 31st אוגוסט 2010

Share

חומרים (ל 5 סועדים):

  • 500 גר' חזה עוף חתוך לרצועות.
  • 4 פלפלים מסוגים שונים.
  •  2 גזרים .
  •  1 כרוב קטן.
  •  4 גבעולי סלרי.
  •  2 קישואים.
  •  1 כף שום כתוש.
  •  בין 3-4 כפות סויה.
  •  2 כפות סוכר חום.
  •  קורט מלח
  •  3 כפות צ'ילי מתוק.
  •  חופן שבבי בוטנים קלויים.

אופן הכנה:

1. קוצצים את כל הירקות לרצועות דקות.

2. מחממים ווק במשך מס' דקות ומוסיפים 4 כפות שמן קנולה.

3. מכניסים את קוביות העוף, צולים במשך מס' דקות ומוסיפים את השום. כאשר העוף הושחם קלות מוציאים מווק.

4. מחממים שוב הווק מוסיפים מעט שמן, את הירקות ומערבבים עד שיתרככו בחצי.

5. מחזירים את נתחי העוף הצלויים אל הווק ומתבלים בסויה, צ'ילי מתוק, סוכר חום ולבסוף חופן בוטנים קלויים.

6. מגישים לקערת הגשה יפה ומעטרים בשבבי בוטנים קלויים.

הטיפים של דוד:

• במקום סוכר חום נוסיף 2 כפות דבש / מייפל/ סילן ( דבש תמרים) / סוכר חרובים.

• לטעם אסיאתי מיוחד מומלץ להוסיף:

1) מעט ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ. ( ברגע האחרון)

2) לזלף מעט שמן סומסום לפני ההגשה.

3) עלי ליים כפיר מיובשים מפוררים, בתחילת ההקפצה.

4) 4 גרגירי פלפל סאצ'ואן בהתחלת טיגון העוף.

• מוצרים אלו ניתן למצוא בחנויות למכירת מוצרי מזון מהמזרח הרחוק.

סגור לתגובות