חלקי עוף בחבושים, דבש, והל ( מוגש עם קוסקוס )

by davidgol | 28th ספטמבר 2010

Share

מצרכים:

  • 1   עוף חתוך ל12 חלקים
  • 3 כפות דבש
  • 4 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 5 שיני שום שלמות
  • 2 מקלות קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כוכב אניס
  • 4 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים
  • מלח, פלפל
  • 4 יח' חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס מים
  • 4 זרעי הל
  • 2 שקיות קוסקוס אינסטנט

אופן ההכנה:

מכינים החבושים:
מרתיחים המים עם הסוכר וההל, מוסיפים החבושים ומבשלים על אש נמוכה עד שמתרכך ( בערך שעה) , מניחים בצד. 
הכנת העוף:
מערבבים את חלקי העוף  עם כל התבלינים,דבש,שני שום, בצל ,מלח ,פלפל, מים ושמן ומניחים בקערה למשך מס' שעות או לכל הלילה כדי שיספגו את הטעמים השונים.
מוציאים את חלקי העוף מהקערה ומשחימים במחבת גדולה מחוממת  מראש עם מעט שמן זית, משחימים כך את כל חלקי העוף.
מעבירים חלקי העוף לאחר שצלינו אותם לתבנית אפיה ומוסיפים גם את כל הנוזלים ושאר הירקות שבהם הושרו העוף  לתבנית .
מוסיפים גם את החבושים ומערבבים.
צולים כשעה ורבע בחום 180 מעלות צלזיוס או עד שהשחים יפה.
מכינים הקוסוקוס לפי הוראות ההכנה.
מגישים חלקי העוף והחבושים עם הקוסקוס ומעטרים בפטרוזלייה קצוצה.

סגור לתגובות