חזה עוף צלוי עם כרישה על מצע "ספגטי" זוקיני

by davidgol | 19th יולי 2012

Share

מצרכים:chicken breast

4 קישואים/ זוקיני גדולים פרוסים לרצועות "ספגטי"

שמן זית

1/2 כוס קמח

2 יח' חזה עוף חתוכים לחצאים מלח, לפי הטעם  פלפל שחור טחון,

3 יח' כרישה  חתוכים לעיגולים דקים

2 כפיות שום כתוש

1/4 כוס יין לבן יבש

1/2 כוס ציר עוף ( או מרק ) – אופציה

1 כף קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ ליים טרי

2 כפות פטרוזיליה קצוץ טרי

3 כפות עגבניות  מיובשות

לקישוט : פרחי קישואים אם זמין

אופן ההכנה:
מתבלים חזות העוף מלח ופלפל כמו כן עוטפים אותם בשכבת קמח דקה.

מטגנים במחבת חמה עם שמן זית  את הכרישה   במשך 3 עד 4 דקות או עד שהירקות רק מתחילים להתרכך. מוספים יין  ומבשלים על אש בינונית במשך 3 עד 4 דקות  נוספים ומצמצמים מעט את הנוזלים. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה.

מטגנים חזות העוף במחבת עם מעט שמן זית בשתי הצדדים לצריבה/ השחמה יפה משתי הצדדים ומעבירים לתבנית על הכרישה המטוגנת.
מפזרים גרידת ומיץ לימון, עגבניות מיובשות ,פטרוזיליה ומלח ופלפל .

בתבנית אפיה אחרת מסדרים את רצועות/ ספגטי הזוקיני ומטפטפים עליו שמן זית , מלח ופלפל.

צולים חזות העוף , רצועות הזוקיני בתנור 200 מעלות עד שחזה העוף רך ( 5-7 דקות), ורצועות הזוקיני קריספיות.
מסדרים ספגטי זוקיני על צלחות ומעליהם חזה עןף וירקות.מקשטים עם פרחי קישואים.

מתכון ל4  מנות.

 

 

chicken breast

סגור לתגובות