ג'מבלייה

by davidgol | 21st יוני 2012

Share

מתכון ממטבח ניו – אורלינס לואיזיינה , מטבח הקייג'וןשף פרטי מתכון ג'מבלייה
הג'מבלייה הינו תבשיל במקרה זה של חלקי עוף , ירקות ואורז בסיר אחד.
מתאים לארוחה משפחתית , בדרך כלל מנה חריפה אבל ניתן להתאים חריפות בהתאם.

מצרכים:
3 כפות שמן זית
7 שיני שום פרוסות דק
200 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
3 ק"ג עוף חתוך למנות
5 יח' סלרי פרוס דק
5 יח' בצל פרוס דק
4 יח' פלפל ירוק קצוץ דק
1 קג' אורז באסמאטי
2 ליטר מרק עוף רותח
מלח ופלפל שחור גרוס דק
פלפל חריף קאיין לפי הטעם
2 כפות תבלין קייג'ן ( ניקרא גם פילדלפיה)

אופן ההכנה:
מחממים שמן בתבנית צליה שמתאימה גם .
מוסיפים חלקי העוף ומשחימים היטב מכל הצדדים.
מסירים חלקי העוף מהסיר .
מוסיפים סלרי, בצל , ופלפלים ירוקים לתבנית. מטגנים 5 דקות.
מוסיפים את המרק אורז והתבלינים.
מחזירים חלקי העוף לתבנית, מערבבים מכסים ומעבירים לתנור מחומם מראש 180 מעלות ואופים במשך 30 דקות או עד שהעוף רך.
מעבירים עם מזלג על התבשיל לפני ההגשה.

4-6 מנות.

סגור לתגובות