מרק חומוס תרד

by davidgol | 10th ינואר 2010

Share

מצרכים:
• 1/2 כוס שעועית אדומה שרוייה במים למשך הלילה.
• 1 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים למשך הלילה.
• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל, 1 גזר,1 סלרי, 1 כרישה ו1 תפו"א קצוצים .
• 3 שיני שום קצוצות.
• 1/2 כוס עדשים אדומות
• 1/2 כוס גריסים.
• 1.5 ליטר מים / או נוזל ירקות
• 1 חבילת עלי תרד שטופים
• 3 עלי דפנה, 4 יח' פלפל אנגלי
• מלח, פלפל לפי הטעם
• נענע קצוצה לעיטור

אופן הכנה:
1)  מסננים את הקיטניות מהמים ושוטפים היטב.
2) מחממים השמן בסיר מתאים ומאדים הירקות.
3) מוסיפים הקיטניות מערבבים היטב ולאחר מס' דקות מוסיפים הנוזל,  עלי הדפנה ופלפל אנגלי.
4) מביאים לרתיחה, מנמיחים האש למינימום ומבשלים עד שהחומוס והשעועית רכים.
5) מוסיפים התרד הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל ומשלימים טעם.
6) מגישים עם מעט פטרוזיליה ולחם כפרי.

טיפים:
1) אסור להוסיף מלח למרק אלה רק שהקטניות התרככו.
2) ניתן להוסיף כפית כורכום לגוון צהוב עז.
3) בהגשה ניתן להוסיף כף יוגורט עיזים משובח למנת המרק.

 
 

סגור לתגובות