מרק גולש הונגרי

by davidgol | 10th ינואר 2010

Share

מצרכים ( 5 מנות):
• 3 בצלים קצוצים
• 1 שן שום כתושה
• 200 גר' בשר בקר ( חזה)  חתוך לקוביות
• 4 גזרים קצוצים
• 2 סלרי אמריקאי קצוץ
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1 כפית פפריקה חריפה
• 1.5 ליטר מים או נוזל בקר חום
• 3 תפו"א מקולפים וקצוצים
• לבצקניות : 50 גר' קמח, ביצה, מעט מים
• מלח, פלפל

אופן הכנה:
1) מאדים הבצל בסיר, מוסיפים שן השום, הבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.
2) מוסיפים הירקות והפפריקה ( מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל.
3) מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
4) מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכךך מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.
5) מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים , משלימים טעם ומגישים.

 

סגור לתגובות