תבלינים

by davidgol | 14th ספטמבר 2010

Share

שף פרטי כותב על תבלינים תבלינים הינם זרעים, קליפות , שורשים או תרמילים של מגוון צמחים ארומאטיים. בעבר  התבלינים כמו הג'ינג'ר היו תמיד  מיובשים, אבל היום ניתן להשיג אותם טריים.
תערובות תבלינים ניתן למצוא  במדינות שונות ואזורים שונים. אם מדובר בהודו שיש שם את תערובת הקארי וגראנד מסאללה, המטבח הערבי והבהרט , המטבח הצפון אפריקאי ( ראס אל חנות)
ואפילו הקייג'ן , תערובת השחרה פיקנטית מגיע מניו אורלינס לואיזיאנה.
התבלינים נהדרים שהם טריים. מומלץ לרכוש אותם במצבם השלם ואז לטחון אותם במטחנת קפה חשמלית קטנה. ניתן לכתוש את התבלינים גם במכתש ועלי .
ניתן להכין תערובות תבלינים ממספר תבלינים שונים בבית לבד ואז להשתמש בהם להכנת תבשילים בעלי ניחוח ארומאטי.
כמו שאמרנו התבלינים מגיעים ממקומות שונים על פני הגלובוס ונותנים למאכל הלאומי פעמים רבות את האפיון שלו:
פפריקה מתוקה וחריפה מגיעים מהונגריה ובמטבח זה משתמשים ברוב המאכלים בתבלין ( לדוגמא גולש).
בגרגרי חרדל  משתמשים בבישול ההודי זאת בנוסף לשימושו של הגרגירים שהוא כמובן להכנת ממרח החרדל.

ישנם כמובן  התבלינים שמתאימים לקינוחים ומנות אחרונות שבלעדיהם הם יהיו חסרי ניחוח וטעם. התבלינים לקינוחים הינם: מקלות וניל, אגוז מוסקט, הל , ציפורן, כוכב אניס.

להלן מס' מתכונים לתערובות מתכונים:

תערובת תבלינים טורקית לקבב
מרכיבים:
• 1 כף כמון טחון
• 1 כף כוסברה
• 1 כף נענע מיובשת
• 1 כף ציפורן טחון
• 1 כף קינמון טחון
• 1 כף מלח
• 1 כף פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד ומאחסנים בצנצנת.
 

 

קארי ( מהמטבח ההודי ) – מתאים לברבקין
חומרים:
• 1 כף כמון
• 1 כף גרגירי כוסברה טחונה
• 1 כפית אבקת חרדל
• 1 כף פלפל שחור טחון
• 1/2 כפית זנגוויל טחון
• 1 כפית קינמון
• 1/2 כפית פלפל שאטה טחון
• 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים כל התבלינים.
מתאים לשיפודי עוף, פרגיות, צלעות ועוד ( במחבת פסים, גריל).
 

 

גראם מסאלה – תערובת הודית מתאים לתבשילים
מרכיבים:
• 2 כפות קינמון טחון
• 2 כפות הל טחון
• 4 כפות פלפל שחור טחון
• 4 כפות זנגוויל טחון
• 1 כף שומר טחון
• 4 כפות כורכום טחון
• 4 כפות גרגירי כוסברה טחון
• 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:
מערבבים כל החומרים
מתאים לתבשילי עוף ובשר ( טחון או קוביות)
 

 

קייג'ן ( תערובת תבלינים מניו אורלינס)
מרכיבים:
• 2 כפיות מלח
• 2 כפיות פלפל שחור טחון
• 2 כפיות אבקת שום
• 2 כפיות אבקת בצל
• 2 כפיות פפריקה מתוקה
• 1 כפית פפריקה חריפה
• 1 כף כמון
• 2 כפיות רוזמרין מיובש
• 1 כף גרגירי חרדל

אופן ההכנה ושימוש:
מערבבים כל התבלינים ביחד.
מתאים ל: תפוחי אדמה צלויים בתנור,חזה עוף במחבת, להוסיף לעוף שלם או חלקים בתנור
 

 

תערובת תבלינים לדגים ( במיוחד פילה או סטייק)
מרכיבים:
• 2 כפיות מלח
• 2 כפיות פלפל שחור טחון
• 2 כפיות אבקת שום
• 2 כפיות אבקת בצל
• 2 כפיות פפריקה מתוקה
• 1 כפית פפריקה חריפה
• 2 כפיות טימין מיובש
• 2 כפות אורגנו מיובש

אופן הכנה ושימוש:
מערבבים הכול.
בזמן צליית פילה הדג במחבת בוזקים מהתערובת ומשחימים.

סגור לתגובות