סכינים מקצועיות – טיפים וטריקים

by davidgol | 19th ספטמבר 2010

Share

הסכין הינה הכלי החשוב ביותר לטבחה המקצועי ולכן מומלץ לכל טבח חובב, בשלן וכל מי שמבשל לרכוש סכין טובה ומקצועית.

 להלן מס' נקודות חשובות:

1) ישנם סוגים רבים של סכינים המשמשים לתפקידים שונים, הסכין הראשונה שמומלץ להחזיק הינה סכין השף, סכין רחבה המשמשת לרוב עבודות המטבח כגון : חיתוך ירקות, קיצוץ עשבי תיבול, חיתוך נתחי בשר או עוף ועוד.

2) רצוי לרכוש סכין מחנויות מוכרות המוכרות ציוד למקצוענים , כגון רשת 4 שף או חנויות אחרות.

3) סכין מסוג " ארכוס" מומלצת ביותר , הסכין סבירה ביותר , זולה יחסית והפכה בשנים האחרונות לחביבת הטבחים ברחבי המסעדות בארץ.

4) סכין כמה שיותר חדה למרבה הפלא היא פחות מסוכנת כאשר יודעים לחתוך, לכן יש לדאוג שהסכין תהיה חדה ביותר ולדאוג השחיז אותה

מדי פעם במכשיר מתאים או דרך חנות להשחזת סכינים דוגמת לובלינסקי.

5) את הסכין ננקה באופן ידני, ולא במדיח הפוגע בו.

6) קרש החיתוך המתאים לסכין הינו או פלסטיק או כרש ( בוצ'ר), קרשי החיתוך מהזכוכית ייפגעו בסכין ולא מומלצים.

7) מגנט לסכינים אביזר מומלץ שכן הסכין נשמר ולהבו לא ניפגע.

                                                             שף פרטי דוד מסביר על השחזת סכין ע"י אבן השחזה

                                                                        שף פרטי דוד מסביר על מגני להב הסכין

                                                                   שף פרטי דוד מסביר על הקופיץ ותפקידו במטבח

סגור לתגובות