מתכוני מרקים חמים לימי החורף הקרים

by davidgol | 6th ינואר 2011

Share

שואו שף – מאמר לבשלן החובב

להלן מס' מרקים מעניינים לימי החורף הקרים

מרק ירקות כפרי מרק ירקות חורפי נהדר

מרכיבים:
4 תפוחי אדמה קצוצים לקוביות
4 גזרים בינוניים קצוצים לקוביות
4 בצלים קצוצים
4 קישואים קצוצים לקוביות
3 כרישות פרוסות לעיגולים
4 עגבניות קצוצות לקוביות
200 גרם חזה אווז מעושן קצוץ לקוביות
2ץ5 ליטר ציר עוף
צרור פטרוזיליה  קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפות חומץ בן יין  לבן    מרק מינסטרונה איטלקי
4 שן שום
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
מטגנים  בסיר את חזה האווז עד להשחמה קלה.
מוסיפים את הבצל, הגזר, תפוחי האדמה, הכרישה והקישואים  והשום  ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מוסיפים את ציר ירקות או ציר עוף או מים עד לכיסוי הירקות, מכסים ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה.
מוסיפים  לפני ההגשה  כף שמן זית ומעט חומץ בין יין, מערבבים. מגישים את המרק ומעליו את תערובת הפטרוזיליה.
הערות:
מומלץ להגיש עם לחם כפרי
מרק ארטישוק ירושלמי קטפתי
מצרכים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
2 בצלים לבנים קטנים מרק בורשט רוסי
5 שיני שום קצוצות
100 גרם שורש סלרי
2  ליטר מים
1/2 ליטר שמנת
מלח
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות.
2. חותכים לחתיכות את תפוח האדמה והארטישוק ומוסיפים לתערובת המאודה.
3. לאחר אידוי קצר מוסיפים כ המים ומבשלים עד לריכוך של הירקות.
4. לאחר הריכוך טוחנים את המרק למרקם חלק. מסננים את המרק לסיר חדש ומביאים לרתיחה.
5. לאחר הרתיחה מוסיפים את השמנת מתבלים עם הפלפל והמלח  ואגוז המוסקט  ,מבשלים כ-5 דקוות נוספות ומגישים.

מרק  עגבניות ובמיה
מרכיבים:מרק גולש הונגרי אמיתי
1/2  כוס שמן זית
6 עגבניות חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
מלח , פלפל
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
3 כפות שום כתוש
1/4 צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הגרעינים
1/2 ק"ג במיה טרייה נקייה וחתוכה בקצוות או שקית במייה קפואה מופשרת
2 ליטר  מים או ציר ירקות או ציר עוף
מלח
כמון טחון לפי הטעם
כוסברה יבשה טחונה לפי הטעם
1.5 לימון

אופן הכנה:
 מטגנים את השום והפלפל בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים את הבצלים, העגבניות והבמיה ממשיכים לטגן כ-3 דקות.
מוסיפים את הנוזלים ואת הכוסברה וממשיכים לבשל במשך כרבע שעה או עד שהבמיה רכה במידה הרצויה.
מוסיפים הכמון והכוסברה ומגישים

הערות:
ניתן להגיש עם קוביות חזה עוף מטוגנות עד הזהבה וכך לשדרג המרק

מרק

תגובה אחת to “מתכוני מרקים חמים לימי החורף הקרים”

  1. רונית

    אפר' 19th, 2011 :

    מאמר מעולה, תודה רבה על כל המידע.
    אני בטוחה שאשתמש במתכונים השנים בימי החורף הקרים.
    תודה רבה שף פרטי דוד