מתכונים לחג השבועות

by davidgol | 2nd יוני 2011

Share

פלפלים קלויים במילוי סופלה גבינות ובזיליקום

מתכונים לשבועות

מצרכים ( ל 4 מנות ):
1) 5 פלפלים אדומים, גדולים ,יפים ובשרניים.
2) 1/2 גליל פרומעז.
3) 1 גביע קוטג'.
4) 100 גרם גבינת פטה.
5) 1 ביצה.
6) חבילת בזיליקום קצוצה.
7) מלח ופלפל .
8) אגוז מוסקט מגורד.
9) גבינת פרמז'ן מגורדת.

אופן ההכנה:
1) קולים את הפלפלים בתנור מחומם מראש 200 מעלות, עד שישחימו, מוציאים ומעבירים לשקית וסוגרים.
2) מקלפים הפלפלים ודואגים שיישארו שלמים.
3) מערבבים את כל המרכיבים האחרים.
4) ממלאים את הפלפלים בתערובת.
5) מסדרים בתבנית אפיה, מפזרים גבינת פרמז'ן מגוררת ואופים בתנור מחומם מראש 10 דקות.
6) מגישים עם סלט ירוק קטן.

בניצה – מאפה פילס של תרד ובולגרית מהמטבח הבלקני

מצרכים ( 4 מנות ):
1) 10 דפי פילס ( בצק פילס).
2) 2 גביע קוטג'.
3) 150 גרם בולגרית מגורדת.
4) 1 חבילת תרד חלוטה, סחוטה וקצוצה.
5) 2 ביצים.
6) אגוז מוסקט מגורד.
7) מלח, פלפל.
8) חמאה מומסת.

אופן הכנה:
1) מערבבים את הגבינות, התרד, ביצים, והתבלינים.
2) לוקחים דף פילס ובעזרת מברשת מורחים שכבת חמאה, מניחים עוד דף ושוב חמאה.
3) מניחים בצד הקרוב אלינו מהתערובת , מקפלים לצדדים ומגלגלים.
4) מכינים את שאר המאפים באותו אופן.
5) מברישים בחמאה ומניחים בתבנית אפיה כאשר הקיפול כלפי מטה.
6) אופים בתנור 200 מעלות 14 דקות או עד שהמאפה זהוב.
7) מגישים עם סלט ירקות קטן, ביצה קשה ואיירין    ( משקה יוגורט וסודה).

עוגת גבינה חגיגית לחג השבועות

לבסיס העוגה:
1 ועוד 1/4 כוסות פירורי ביסקוויט.
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק.
3 כפות סוכר
6 כפות חמאה מומסת.

מלית העוגה:
500 גרם גבינת שמנת.
1/2 כוס שמנת חמוצה.
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים ( לא חובה)

ציפוי העוגה:

1 ועוד חצי שמנת חמוצה.
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים התנור ל 180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי בסיס העוגה.
משמנים תבנית קפיצית 22 ס"מ ומסדרים בה את תערובת הפרורים בשיכבה אחידה בתחתית ובדפנות.
אופים בתנור 10 דקות ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי מלית העוגה ויוצקים בזהירות לתבנית. אופים 45 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.
מגביהים את חום התנור ל 220 מעלות.
מערבבים את המרכיבים לציפוי העוגה ומצפים בתערובת את העוגה.
מחזירים העוגה לתנור לעוד 8 דקות עד שהציפוי יתקשה מעט.
מצננים העוגה ומקררים לפחות ל 3 שעות לפני ההגשה.

סגור לתגובות