מתכונים לחג הסוכות

by davidgol | 21st ספטמבר 2010

Share

להלן מס' מתכונים המתאימים לערב חג הסוכות  או לשאר ימי החג.

סלט תרד, תמרים ותפוזים
לסלט:
• 2 חופנים של בייבי תרד
• 2 תפוזים מפולטים
• 2 כפות שקדים
• 5 תמרים לחים מגולענים וקצוצים

לרוטב:
• 3 כפות שמן זית
• 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
• 1 כף חומץ בן יין אדום
• מלח גס ופלפל לפי הטעם
• ענף טימין
• 1 כפית סוכר חום לח

אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים לסלט.
2. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב.
3. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב.

 

שיפודי חזה עוף ברוטב דבש תמרים ( סילן ) , צ'ילי מתוק וסויה
חומרים:
• 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
• 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
• 80 גרם (3 כפות) סילאן
• 3 כפות סויה
• לתיבול: צ'ילי, מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
1. משפדים את חזה העוך על שיפוד
2. צולים את השיפודים על גריל פחמים
3. מערבבים המרכיבים לרוטב
4. מברישים הרוטב  על השיפודים בזמן הצלייה
5. ממליחים ומפלפלים

 

 תבשיל טלה עם בצלים ושזיפים
מצרכים:
• 1 ק"ג כתף טלה פרוס לפרוסות ברוחב
• 10 בצלים קצוצים
• 1 כפית זעפרן
• ½ כפית פלפל לבן
• 1 כפית קינמון
• 1/4 כוס שמן זית
• מלח
• 200 גר' שזיפים יבשים ללא גרעינים
• 100 גר' אגוזי מלך
• 2 כפות סוכר
• 1 ליטר מים

אופן הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצלים כ- 3 דקות, עד שהם הופכים שקופים.
2. מוסיפים את המלח, הפלפל, הזעפרן והבשר.
3. מוסיפים המים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
4. מערבבים מידי פעם כדי לימנוע הידבקות המזון בתחתית. מוסיפים את השזיפים, האגוזים, הקינמון והסוכר.
5. מכסים וממשיכים לבשל, על להבה נמוכה ע- 20 דקות.
6. מגישים חם בליווי אורז.

להגשה:
אורז לבן עם שקדים קלופים ומטוגנים.                                                                                                 
 

 תבשיל ארטישוק, גזר ושומר
מרכיבים:
• 5  לבבות ארטישוק
• 3 שומר
• 5 גזרים
• רבע כפית זעפרן
• מלח
• חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
• 2 שיני שום קלופות
• 1 לימון מקולף ופרוש לרבעים
• 1 כף שמן
• 1/4 כוס מים
 
הוראות הכנה:
1. יש לחתוך את הגזר לאצבעות
2. את הארטישוק  פורסים לחצאים
3. ואת השומר לפרוסות  של 1 ס"מ
4. מניחים את כל הירקות בסיר  מוסיפים את התבלינים מבשלים עד לריכוך ומגישים חם או קר.
 

 

עוגת אגסים
 מרכיבים:
• 350 גר' קמח תופח
• 175 גר' סוכר
• 150 גר' שמן
• 1 אבקת אפיה
• 4 ביצים
• 5 אגסים בשלים פרוסים לקוביות  ( כוס )
 
הוראות הכנה:
1. מרפדים תבנית צרה וארוכה באגסים
2. מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה ויוצקים לתבנית מעל לפירות
3. אופים במשך 40 – 30 דקות בחום של 175 מעלות
 

ריבת אתרוגים
מצרכים:
• 1 ק"ג אתרוגים
• 1 ק"ג סוכר
• 2 מקלות קינמון
• 3 מסרי ציפורן

אופן ההכנה:
1. חותכים אתרוגים בקליפתם, לפלחים בעובי של חצי ס"מ ומשרים בקערה מלאה במים קרים. שומרים במקרר למשך 4 ימים ומחליפים את המים פעמיים ביום.
2. לאחר מכן מכניסים לסיר עם מים, מבשלים עד לרתיחה ומסננים.
3. מוסיפים לפרי המבושל, חצי ק"ג סוכר, קינמון וציפורן ומבשלים על אש קטנה במשך שעה או עד שמצטמצם לחצי ומסמיך.
4. מעבירים לצנצנות ומכסים.

סגור לתגובות