מתכונים חגיגיים לטו' בשבט

by davidgol | 17th ינואר 2010

Share
 

פירות יבשים

סלט וולדוף  טו' בשבט

מרכיבים:
- 3 תפוחי עץ גרנד סמיט
- 1 גבעול סלרי
- 2 כפות  מיונז
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2  כפית סוכר
- 100 גר' אגוזי מלך
- 1/4 כוס צימוקים.
- 4-5 תמרים קצוצים גס.
- 4-5 תאנים מיובשות קצוצות
- מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
1)חוצים את תפוחי העץ ומגלענים, לא מקלפים, חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומניחים בקערה.
2)פורסים את גבעול הסלרי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מוסיפים לקערה.
3)חוצים את אגוזי המלך והפירות היבשים ומוסיפים לקערה.
3)מערבבים בקערה נוספת את המיונז, מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם, יוצקים על התערובת ומערבבים.

 

אורז חגיגי בזעפרן, שקדים מולבנים, צימוקים ומשמשים מיובשים
מצרכים:
- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז
- מס' חוטים של זעפרן
- 3 כפות צמוקים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות משמשים מיובשים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים.
2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם.
3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.

 

רולדת חזה עוף במילוי אגוזים ושזיפים מיובשים ובציפוי עשבי תיבול
מצרכים:
2 חזות עוף פרוסים דק
2 כפות אגוזים מרוסקים
2 כפות שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים
1 כף חומציות מיובשות
1 כף חרדל
1 ביצה
1/2 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1) פורסים החזה עוף על ניילון נצמד
2) מורחים על פרוסת החזה מעט חרדל
3) מפזרים מעט מלח ופלפל שחר
4) מניחים מהפירות היבשים על החזה ואז מגלגלים אותו ברולדה.
5) נעזרים בגלגול בניילון הנצמד.
6) מסירים הניילון ובעזרת קסמים קושרים החזה.
7) מערבבים הביצה ומתבלים במלח ופלפל, וכפית חרדל.
8) מצפים רולדת החזה תחילה בקמח לאחר בתערובת הביצים ולבסוף בפירורי לחם ועשבי תיבול
9) מחממים מחבת טפלון עם 4 כפות שמן רגיל ו 2 כפות שמן זית ומטגנים הרולדות היטב עד שהזהיבו.
10) פורסים לפרוסות ומגישים
 

 

לפתן פירות יבשים
מצרכים:
500 גר' תערובת פירות יבשים – צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך

אופן ההכנה:
1)מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
2)יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
3)מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
4)מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
5)שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

סגור לתגובות