מתכונים וטיפים עם רכז רימונים

by davidgol | 9th ספטמבר 2010

Share

רכז רימונים הינו מוצר נהדר שניתן למצוא בכל מכולת , מרכול שכונתי.
רכז הרימונים הינו מוצר טבעי לחלוטין המכיל  מיץ רימון מצומצם.
הרכז הינו סמיך, בעל צבע כהה וארומה נפלאה, טעמו חמצמץ מתקתק.
רכז הרימונים נפלא לתיבול סלטים, בשרים, דגים וכמו כן לקינוחים , הוא מוסיף טעם וניחוחות נהדרים 
למאכלים השונים.
ניתן גם להכין הרכז לבד, סוחטים במסחטת פירות רימונים טריים ומצמצמים הנוזלים בסיר מתאים עד
שירוכז לסירופ.

להלן מס' מתכונים וטיפים עם רכז הרימונים:

סלט עגבניות נענע ורכז רימונים
חומרים:
4 עגבניות
2 מלפפון
2 בצל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום
1 חבילת עלי נענע
3 כפות רכז רימונים
1 כפית רסק פלפל אדום חריף ( או סחוג ) – אופציה לאוהבי החריפות
5 כפות שמן זית
פלפל, מלח
2 כפות גרגירי רימון לקישוט

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר קטן מים , חורצים בעגבניות צלב ומניחים במים הרותחים. מחכים 30 שניות ומעבירים
העגבניות למים קרים, מקלפים העגבניות.
קוצצים העגבניות, מלפפונים, נענע, פטרוזיליה, שום ובצל ומערבבים היטב.
מערבבים בקערה קטנה רכז הרימונים, שמן זית, רסק פלפל.
מערבבים הרוטב עם הסלט ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים גרגרי הרימון.
פילה סלמון על מצע ארטישוק ירושלמי וברוקולי ברוטב שמנת ורימונים
מצרכים ( 4 מנות):
4 פרוסות פילה סלמון טרי במשקל 200 גרם ליח'
1 בצל גדול
2 שיני שום כתוש
200 מ"ל רכז רימונים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס יין לבן
200 גר'  ארטישוק ירושלמי מקולף
200 גר' ברוקולי
1 חבילת בזיליקום
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
גרגירי רימון לקישוט

אופן ההכנה:
1) לרוטב שמנת: חותכים הבצל דק ומטגנים בשמן הזית,  מוסיפים השום הכתוש ומערבבים, מוסיפים היין הלבן ומאדים כ 2 דקות, מוסיפים השמנת , מלח , פלפל ומערבבים, מסמיכים הרוטב ומבשלים במשך 3-5 דקות. מוסיפים בסוף בזיליקום קצוץ דק ומורידים מהאש.
2) מוסיפים 3 כפות מהרוטב לרכז הרימונים מערבבים ומניחים בצד.
3) חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים ממולחים למשך 3 דקות מוציאים ומניחים במסננת.
4) מבשלים הארטישוק הירושלמי במים ממולחים עד שמתרכך, מסננים ופורסים דק.
5) מחממים מחבט טפלון עם מעט שמן זית, מטגנים פילה הסלמון משני הצדדים לדרגת מידיום. ממליחים ומפלפלים הדג משני הצדדים.
6) להגשה: מניחים פרחי ברוקולי במרכז הצלחת, את פילה סלמון  מניחים הירקות. מוזגים מרוטב השמנת מסביב לצלחת ומזליפים מרוטב הרימון מסביב

 

כנפי עוף ברכז רימונים , שום וג'ינג'ר
מצרכים:
1 ק"ג שוקי עוף
1 כף קורנפלור
1 כפית שום כתוש
4 כפות רכז רימונים
4 כפות מים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1) מערבבים הקורנפלור עם המלח והפלפל, טובלים הכנפיים בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק חם שהם
   זהובות.
2) מחממים במחבת חם השמן ומטגנים השום והג'ינג'ר כדקה מוסיפים שאר החומרים מביאים לרתיחה
ומבשלים כ 3 דקות.
3) מצפים הכנפיים ברוטב , מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.

טיפים נוספים לרכז הרימונים:
1) נהדר כמרינאדה לפרגיות, חלקי עוף ועוד : מערבבים  3 כפות רכז רימונים , 2 כפות צ'ילי מתוק,
  1 כף ברבקיו,  כף רסק מנגו, 1 כפית שום, רוזמרין קצוץ טרי. הכמות מספיקה ל 1 ק"ג עוף,
  כנפיים ,שוקיים . מערבבים עם המרינאדה ומחכים בין שעתיים ל 10 שעות . צולים על הגריל או תנור
 חם.
2) נהדר כויניגרט לסלט ירוק: 3 כפות רכז רימונים, 2 כפות  צ'ילי מתוק, 1 כף חומץ באלסמי, 2 כפות
סילאן, 3 תאנים קצוצים, 1 כף חרדל, 1/2 כוס שמן זית איכותי, מלח , פלפל .
מערבבים היטב ומגישים עם סלט ירוק עשיר בעלי חסה , עלי בייבי , עשבי תיבול, אגוזים, קרוטונים
וגבינות שונות

סגור לתגובות