מתכונים חגיגיים לפסח

by davidgol | 3rd מרץ 2013

Share

לכבוד חג הפסח  מס' מתכונים חגיגיים המתאימים לחג:

 

סלט סלק , סלרי ופומלה

מרכיבים:

• 3 יח' סלק מבושלים וקלופים

• 2 בצלים סגולים

• 1 פומלה מקולפת ומפולטתמתכונים חגיגיים לחג הפסח

• 4 גבעולי סלרי

• 1 שן שום קצוצה דק

• חופן עלי רוגולה טריים

• 6 כפות שמן זית

• 2 כפות חומץ בין יין אדום

• מלח ופלפל שחור לפי הטעם

• פרוסות שקדים

• עירית קצוצה  לקישוט

דרך הכנה:

1) קולפים את הסלק וחותכים לקוביות ומניחים בקערה

2) מוסיפים לקערה את פילה הפומלה , רצועות הסלרי ופרוסות הבצל הסגול.

3) מכינים הרוטב לסלט ע"י עירבוב השמן עם החומץ והשום הקצוץ ומערבבים, יוצקים על הירקות בקערה ומערבבים , טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

4) מניחים לספיגת טעמים של חצי שעה, מערבבים מדי פעם.

5) לפני ההגשה מפזרים מעל את השקדים  והערית הקצוצה  ומגישים.

סירות זוקיני במילוי ירקות ראטאטוי

מרכיבים:

4 זקישואים זוקיני מוצקים

2 בצלים סגולים

1 פילפל אדום

3 גבעולי סלרי

3  גזרים

1 חציל קטן

3 שיני שום

שמן זית איכותי

פטרוזילה

עירית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1) מכינים את סירות הזוקיני: לוקחים 3  זוקינים וחותכים באמצע לאורכם.

בעזרת כף פריזאית מרוקנים חצאי הזוקיני כך שיהיה אפשר למלא אותם.

2) מכינים הראטאטוי: חותכים את כל הירקות לקוביות באותו גודל ( קוביות קטנות).

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מוסיפים שני שום כתושות ומטגנים מעט,מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים קוביות גזר ומטגנים עד ריכוך. מוסיפים  קוביות סלרי , קישואים ופילפלים ומטגנים תוך ערבוב עד ריכוך.

3) בסיר ניפרד עם שמן קנולה  ( לטיגון עמוק)  מטגנים קוביות החציל עד להזהבה/ השחמה קלה.

4) מעבירים כל הירקות לקערה מתאימה . מוסיפים עשבי תיבול קצוצים ומתבלים במלח ופלפל.

5) ממלאים סירות הקישואים בראטאטוי ומעבירים לתבנית אפיה.

6) לפני ההגשה אופים בתנור מחומם מראש  180 מעלות למשך 10 עד 15 דקות או עד שהסירות התרככו.

7) מגישים בצלחת הגשה יפה.

 

פילה לברק בציפוי של פירורי מצה ועשבי תיבול

מרכיבים:

■ 4 דגי לברק טריים מפולטים.

■ 4 כפות פטרוזיליה קצוצה.

■ 4 כפות נענע  יבשה.

■ 1 כף טימין קצוץ.

■ 1 כפית אבקת שום גבישי.

■ 1 כפית פפריקה מתוקה.

■ 1/2 כפית מלח

■ 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

■ 5 כפות פירורי  מצה

■ 1 כפית גרידת לימון

■ 3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1) מסדרים את פילה הדגים בתבנית אפיה, כאשר העור כלפי מטה.

2) מערבבים את כל החומרים לציפוי .

3) מברישים הדגים בשמן הזית מצפים בתערובת התבלינים. מהדקים הציפוי היטב לדג.

4) אופים בתנור מחומם מראש , 180 מעלות למשך 8-10 דקות.

5) מגישים  בצלחת הגשה עם פרוסות לימון

צלי בקר ביין אדום בנוסח צרפתי

מרכיבים:

1 נתח שלם של פילה מדומה טרי ( במשקל של 1 ק"ג ל 4 אנשים)

1/2 כוס שמן זית

3 ראשי שום שלמות

1 גבעול רוזמרין טרי

1 גבעול טימין טרי

1 בצל קצוץ

1 סלרי קצוץ

1 גזר קצוץ

1 כף רסק עגבניות

עלי דפנה, פלפל אנגלי, ציפורן

1 סלסלה פטריות שמפיניון

מלח , פלפל

 

אופן ההכנה:

1) מחממים סיר כבד ורחב , מוסיפים שמן הזית ולאחר שמתחילים לראות עשן מוסיפים נתח הבשר בשלמותו.

2) מטגנים היטב נתח הבשר מכל צדדיו ( תהליך שיכול לקחת בן 12-17 דקות). לא ממהרים להפוך בין הצדדים אלה רק שרואים שהבשר מתחיל להפרד מהסיר.

3) מוציאים הנתח מהסיר רק שרואים שהושחם מכל צדדיו.

4) מוסיפים את ירקות השורש הקצוצים ומטגנים היטב תוך ערבוב.

5) מוסיפים ראשי השום וכף הרסק ומערבבים היטב.

6) לאחר שהרסק הושחם קלות מוסיפים היין ( בן חצי בקבוק ל 3/4 בקבוק) , מערבבים היטב תוך קירצוף התחתית.

7) מוסיפים נתח הבשר , הרוזמרין, עלי התימין, פלפל אנגלי, עלי דפנה וציפורן.

8) כמות הנוזלים צריכה להיות כ 3/4 מגובה הנתח , אם צריך ניתן להוסיף מים.

9) מתבלים במלח, פלפל ומבשלים עד לריכוך הנתח כ 3-4 שעות.

10) 15 דקות לפני שמוכן מוסיפים פטריות שמפניון חתוכות לחצאים.

11) להגשה פורסים לפרוסות בעובי בינוני ומגישים עם רוטב היין והפטריות

 

 

עוגת שוקולד שקדים וקוקוס

מרכיבים:

  • 75 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
  • 125 גר' מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל טובה
  • 100 גר' שקדים מולבנים טחונים
  • 100 גר' סוכר
  • 100 גר' קוקוס

לציפוי:

  • 150 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 60 גר' חמאה רכה

דרך הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית עגולה 24.

2. ממיסים את השוקולד בבאן-מרי או במיקרוגל, מוסיפים את החמאה בחתיכות ומערבבים עד להמסה.

3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל, השקדים, המלח והסוכר ומערבבים.

4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש ומקפלים לתערובת.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

6. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה.

להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והחמאה, מניחים לצינון עד שבתערובת מסמיכה מעט, יוצקים על העוגה הקרה ומניחים להתייצבות הציפוי.

 

שיהיה בתאבון וחג שמח!!!

 

 

סגור לתגובות