המטבח התאילנדי

by davidgol | 21st אוגוסט 2010

Share

תאילנד היא כנראה המדינה בעלת המטבח המורכב והמיוחד במינו ביבשת אסיה.

המדינה הנמצאת בין הודו לסין, ומושפעת ממטבחי מדינות אלו.

האוכל התאילנדי מורכב מטעמים מתוקים, חריפים, מלוחים ולעיתים אף מרים. כמובן שבהכנת המנה יש להתאים את שילוב הטעמים כך שיהיה מדויק.

בדרך כלל בארוחה התאילנדית ישנו קערת אורז לבן מאודה ולידו מס' רטבים, סלט, מרק, תבשיל קארי ומנה מאודה או מטוגנת. ( לדוגמא דג). כל המנות מוגשות יחדיו באותו הזמן בצלוחיות קטנות.

 חומרי הגלם במטבח התאילנדי:

נצרי במבוק: ניתן לרכוש במרכולים למזון אסיאתי. עדיף לרכוש את נצרי הבמבוק השלמים ולפרוס לפרוסות בהתאם למתכון.

בזיליקום: הבזיליקום התאילנדי הינו חריף מהבזיליקום האיטלקי ומשתמשים בו במאכלים רבים.

טופו: עשוי מפולי הסויה, נמכר במים/ חבילה/ שימורים/ מיובש/ טרי/ מעושן.

רוטב סויה: הרוטב הקלאסי שמשתמשים בו לרוב המאכלים ( במקום או בנוסף למלח), עשוי מפולי סויה, הרוטב בעל מליחות מתונה.

צ'ילי: האוכל התאילנדי ידוע בחריפותו, הצ'ילי התאילנדי הינו הצ'ילי הדק והארוך וצבעו ירוק או אדום (חריף במיוחד)

חלב קוקוס: נמכר בקופסאות שימורים בכל המרכולים, עשוי מהקוקוס המגורד ומים ( בבישול ).

עלי כוסברה: במטבח התאילנדי משתמשים רבות בעלי הירק, בזרעיו ואף בשורשו.

רוטב דגים: נעשה מדגי אנשובי ממולחים, בעל טעם וניחוח חזק.

שום: בשום הכבוש משתמשים רבות במטבח התאילנדי ובטרי גם.

ג'ינג'ר: את הג'ינג'ר הטרי צריך תחילה לקלף, לקצוץ ואז הוא מוכן לבישול.

ליים או כפיר ליים: במטבח התאילנדי נהוג להשתמש בכפיר ליים, שהינו סוג של לימון ליים אנו נסתפק בלימון ליים המקומי.

עשב לימון ( למון גראס ) : עשב תיבול ארוך וקשה בעל ניחוח לימוני בו משתמשים בבישול והקפצות לאחר קיצוצו בסכין חדה.

תמרינדי: פרי טרופי בעל טעם חמצמץ , נמכר כסירופ או במצב מוצק (משתמשים בו כתחליף ללימון ) .

רוטב צדפות: רוטב בעל טעם מיוחד במינו להקפצות ומאכלים שונים.

משחות קארי: ישנם ברשתות ובמרכולים משחות קארי תאילנדיות בחריפות משתנה , ישנם שלוש משחות עיקריות:

משחת קארי אדום: מכיל צי'לי אדום מיובש, שום, לימון גראס, מלח, בצל שאלוט, גלנגר ( או גי'נג'ר), קליפת כפיר ליים, פפריקה מתוקה.

משחת קארי ירוק: מכיל צי'לי ירוק, למון גראס, שום, מלח, גלנגר, קליפת כפיר ליים, משחת סויה, כוסברה, כמון, פלפל וכורכום.

משחת קארי צהוב: מכיל למון גראס, שום, שאלוט, מלח, גלנגר, צי'לי אדום מיובש, כוסברה, כפיר ליים, כמון, קינמון, הל.

כאמור את משחות הקארי ניתן לרכוש במרכולים השונים ( דוגמה שופרסל ) או בחניות למוצרים מהמזרח הרחוק.

משחות הקארי יוסיפו חריפות וטעם מיוחד למנות שונות ( מרקים, מוקפצים ועוד).

להלן מס' מתכונים מהמטבח התאילנדי:

 פרגיות בקארי ירוק

מצרכים ל 3 מנות:

600 גר' בשר פרגיות

4 כפות קארי ירוק ( ניתן להוסיף או להוריד תלוי ברמת החריפות הדרושה).

250 גרם שעועית ירוקה טרייה חלוטה במים רתוחים ומסוננת.

1 פחית חלב קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים מחבט ווק מוסיפים משחת הקארי ומעט מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים בשר הפרגיות.

מבשלים כ 10 דקות, מוסיפים את חלב הקוקוס, מצמצמים ומסמיכים הרוטב, מוסיפים השעועית ומבשלים עוד 3 דקות מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק קטן.

רצועות עוף וירקות בקארי אדום

מצרכים: ( 4 מנות )

1 פחית חלב קוקוס

2 כפות משחת קארי אדום

500 גר' רצועות חזה עוף

2 כפות רוטב דגים ( אופציה )

1 כף סוכר

1 בצל חתוך

2 קישואים

2 גזרים חתוכים

2 פלפלים ( אדום, צהוב )

70 גר' לבבות דקל או נצרי במבוק

7 יח' פטריות שמפיניון

4 יח' כפיר ליים או ליים

פלפל , מלח

10 עלי מנטה

10 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לרצועות דקות.

במחבט ווק מרתיחים חצי מכמות חלב הקוקוס , מוסיפים את משחת הקארי האדום ומערבבים היטב.

מוסיפים רצועות העוף, רוטב הדגים והסוכר. מערבבים ומטגנים כ 3 דקות.

מוסיפים הירקות, את שאר חלב הקוקוס ועלי הקפיר ליים.

מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 4 דקות עד שהעוף מוכן והירקות התרככו מעט.

מתבלים במלח, פלפל .

מוסיפים עלי הנענע והבזיליקום ומגישים.

רצועות אנטרקוט בקארי צהוב, חלב קוקוס וחמאת בוטנים

מצרכים ( 4 מנות ):

1 פחית חלב קוקוס

3 כפות משחת קארי צהוב

2 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר חום

1 כפות לימון גראס קצוץ

500 גרם בשר אנטרקוט מיושן חתוך לרצועות

4 כפות חמאת בוטנים

1 צ'ילי אדום נקי מגרעינים וחתוך לרצועות

5 כפיר ליים

מלח, פלפל

15 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

חמם חצי מכמות חלב הקוקוס במחבט עמוקה ( מחבט ווק), הבא לרתיחה.

הוסף משחת הקארי הצהוב וערבב היטב. הוסף רוטב הדגים, סוכר ולמון גראס.

בשל למשך מס' דקות תוך כדי ערבוב והבא שוב לרתיחה.

הוסף את שאר חלב הקוקוס, ערבב היטב ובשל למס' דקות נוספות.

הוסף רצועות האנטרקוט וחמאת הבוטנים, ערבב היטב.

בשל למשך 7-9 דקות עד שרוב הרוטב הצטמצם.

הוסף עלי הכפיר, מלח , פלפל, רצועות צ'ילי .

הגש בצלחת מתאימה וקשט בעלי הבזיליקום.

תגובה אחת to “המטבח התאילנדי”

  1. נופש קבוע

    פבר' 26th, 2011 :

    תודה רבה על המתכון של האנטרקוט אחלה מאכל אהבתי.