סוגי הרטבים החומים השונים ( צאצאים)

by davidgol | 19th אוגוסט 2010

Share

להלן סוגי הרטבים השונים שנכין מהרוטב ההרוטב היסודי החום ( Sauce demiglace):

• Sauce piquante – מוסיפים לרוטב החום תרכיז מחומץ בין יין לבן, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, ציפורן.

מסננים ומוסיפים רצועות מלפפון חמוץ , צלפים ועשבי תיבול ( פטרוזיליה, עירית )

מתאים לבשר כבוש וללשון.

• Sauce robert – מוסיפים תרכיז מיין לבן , בצל קצוץ , עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, חומץ בין יין לבן.

מסננים ומוסיפים חרדל ופטרוזיליה קצוצה.

מתאים לבשר לבן קלוי.

• Sauce charcuti'ere – כמו Sauce robert רק מוסיפים רצועות מלפפונים חמוצים.

מתאים לבשר כבוש, לשון וצלי בקר.

• Sauce diable – מוסיפים תרכיז של יין לבן, פלפל חריף, קוניאק ופטרוזיליה

מתאים לבשר ועופות צלויים.

• Sauce zingara – מוסיפים עגבניות קצוצות ( מקולפות ומגולענות), רצועות בשר כבוש, וקוביות לשון כבוש,

פטריות כמהין קצוצות דק, יין ופפריקה חריפה.

מתאים למנות בשר בטיגון מהיר ( סטייקים) או מנות גריל.

• Sauce champignons – מוסיפים בצל מאודה, עם פטריות שמפיניון, עגבניות קצוצות, יין לבן ופטרוזיליה.

מתאים לכל סוגי הבשר.

• Sauce p'erigord – מוסיפים תמצית מפטריות כמהין ויין מדרה וכמהין קצוץ בהגשה.

מתאים לכבד אווז ומנות בשר מטוגנות ( פילה בקר, סינטה, אנטריקות)

• Sauce italienne – מוסיפים רכז עגבניות, מחית פטריות, רצועות בשר כבוש, פטרוזיליה ועגבניות קצוצות.

• Sauce oignons – מוסיפים הרבה בצל קצוץ מאודה, יין לבן ותמצית בשר.

מתאים צלי בקר ובשר מאודה.

• Sauce bordelaise – מוסיפים תרכיז יין אדום, פלפל שחור גרוס, טימין, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל.

לאחר הסינון מוסיפים מח עצמות, מיץ לימון, קוניאק ופפריקה.

מתאים לבשר בקר מטוגן, בשר על הגריל

• Sauce bourgignonne – מוסיפים תרכיז מיין אדום, בצל, שום, פלפל, פטרוזיליה ופטריות, מסננים.

מתאים לצלי בקר וביצה עלומה.

• Sauce mad'ere – מוסיפים יין מדרה או יין הדומה לטעמו.

מתאים לכל סוגי הבקר, לשון וכבוש.

• Sauce africaine – מוסיפים בצל מאודה, יין מלגה, ופפריקה חריפה.

מתאים לבשר מטוגן ובשר על הגריל.

• Sauce bigarade – מוסיפים פרוסות מקליפות תפוזים ולימונים חלוטים, קצוצים ומבושלים ביין אדום

ורוטב חום מברווזים.

רוטב זה מיוחד לברווזים.

סגור לתגובות