דגים והכנתם

by davidgol | 19th אוגוסט 2010

Share

מתכוני דגיםישנם סוגים רבים של דגים והכלל החשוב ביותר לגביהם הוא הטריות.

הבדיקה לטריות הדג היא במספר אופנים:

1) עין הדג צריכה לבלוט , בצבע שחור מבריק ולא שקועה ולבנה.

2) בשר הדג צריך להיות מוצק ולא רך.

3) צבע הזימים צריך להיות אדום ולא חום.

4) אסור שהדג יהיה רירי.

5) כאשר נריח הדג אסור שיהיה ריח לוואי ( לדג טרי אין ריח).

6) הכי חשוב להכיר מוכר דגים אמין ואז נוכל להיות יותר רגועים.

את הדגים ניתן להכין בהרבה אופנים: טיגון עמוק, צליה במחבט ( פילה) , צלייה בתנור,

בישול ברוטב, אידוי, גריל ועוד.

 הכלל החשוב ביותר לא להגזים בהכנת הדג שכן אז הוא מתייבש ונהייה טפל.

 הדרכים לדעת שהדג מוכן הם:
1) ע"י זמן ( דג שלם בתנור על כל 1/2 ק"ג ניתן 20 דקות בתנור מחומם מראש).

2) כאשר בשר הדג לבן ונפרד מהאידרה בקלות ( נבדוק עם סכין).

 לסיום להלן מתכון פשוט ומהיר לדג בתנור:

המצרכים ל 4 מנות:

4 דגי דניס שלמים( טריים ונקיים), 7 שיני שום, 1 לימון פרוס לפרוסות, חופן עלי בזיליקום, 3 בצלים נקיים וחתוכים לטבעות, 3 קישואים חתוכים לטבעות, 3 עגבניות חתוכות לשמיניות, מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית, מיץ לימון, יין לבן.

 אופן ההכנה:

1) נחמם תנור מראש ל 200 מעלות בטורבו.

2)נחתוך בדגים 2 אלכסונים , נמליח ונפלפל אותם ונמלא בלימון ובעלי הבזילקום.

3)את הדגים נניח בתבנית עם נייר אפיה ונסדר את כל הירקות מסביב .

4) נמליח ונפלפל, נזלף שמן זית, מהיין הלבן ( 1/2 כוס ) ו2 כפות מיץ לימון.

5) נאפה בתנור כ 20-25 דקות או עד שבשר הדג נפרד בקלות מהאידרה.

6) נגיש ביחד עם סלט ירוק, ותפו"א צלויים או אורז.

מומלץ להגיש הדג עם יין לבן צונן ( שרדונה או הר חרמון לבן).

סגור לתגובות