מתכוני סלטים בריאים מסדנת בישול בקרית שמונה

by davidgol | 18th מאי 2013

Share

סלט אורז מלא

מצרכים:

  • 1 כוס אורז מלא/ בר/ אדום מעורבב
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 3 יח' שומר
  • 1 צרור שמיר
  • מלח, פלפל
  • 2 לימונים
  • שמן זית
  • חמוציות

 

אופן ההכנה:

1) מבשלים את כוס האורז בסיר עם הרבה מים עד ריכוך מלא ( בסביבות שעה וחצי)

2) מסננים את האורז ושוטפים היטב

3) מוסיפים שומר קצוץ, שמיר קצוץ ובצל ירוק קצוץ.

4) מערבבים היטב ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.

5)מעבירים לקערת הגשה ומפזרים חמוציות מלמעלה

 

 

סלט חומוס וקינואה

מצרכים:

  • 1 כוס חומוס מושרה לילה לפני. מסונן ומבושל עד ריכוך
  • 1/2 כוס קינואה ( מבושל כמו אורז: באידוי בסיר עם כוס מים רותחים עם מעט מלח כ 20 דקות מכוסה על אש קטנה)
  • 1 קולורבי גדול חתוך לקוביות קטנות
  • רצועות גזר 1 גדול ( בעזרת קלפן)
  • 2 לימונים
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • סומק
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק

אופן ההכנה:

מערבבים כל המוצרים ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון, סומק ושמן זית

מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בסומק נוסף

 

סלט ירוק ברוטב מיסו טחינה

מצרכים:

  • חסות/ בייבי
  • רצועות ירקות: פלפל, שומר, בצל, גזר, עגבניות שרי חצויות
  • טחינה גולמית מלאה
  • מיץ לימון
  • משחת מיסו
  • אגוזי מלך חצויים
  • גרעיני חמנייה
  • מלח, פלפל

 אופן ההכנה:

מערבבים החסות עם שלל הירקות.

מסדרים הסלט לקערת הגשה.

מכינים רוטב טחינה מיסו:

מערבבים 1/2 כוס טחינה גולמית, 2 כפיות משחת מיסו, 1/2 כוס מים קרים, 3 כפיות מיץ לימון, פלפל שחור.

מערבבים היטב לרוטב דליל. מזליפים מהרוטב על הסלט ומקשטים באגוזים ובגרעינים.

סגור לתגובות