לזניית גבינות

by davidgol | 28th אוגוסט 2010

Share

רוטב עגבניות ועשבי תיבול ללזניה:

בסיר מטגנים 3 בצלים קצוצים וכפית שום.

מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומבשלים עד שאין נוזלים.

מוסיפים 1 קופסא של עגבניות מרוסקות.

מבשלים עוד כ 10 דקות.

מוסיפים מלח, פלפל , 2 כפות סוכר חום והרבה בזיליקום טרי קצוץ.

מוסיפים כ 50 גרם חמאה מערבבים טוב ומבשלים עוד 10 דקות.

לזנית גבינות עיזים ועשבי תיבול:

משתמשים בעלי לזניה מובחרים ( מומלץ ברילה)

בתבנית אפיה מסדרים עלי לזניה חופפים באופן אחיד בעל התבנית.

מכינים תערובת גבינות : מערבבים 1/2 ק"ג גבינת סקי, 1 גביעה קוטג', גבינת

פרומעז, וגבינת עיזים חריפה כמו קשקבל ( 150 גרם).

קוצצים בזיליקום טרי, אורגנו ותימין ומערבבים עם תערובת הגבינות.

מורחים באופן אחיד על דפי הלזניה.

מסדרים שיכבה שנייה של דפי לזניה ועליה תערובת גבינות.

מסדרים שיכבה שלישית ועליה שכבת גבינות.

מסיימים מלמעלה ברוטב עגבניות.

מפזרים גבינה צהובה מלמעלה על הכול ומרטיבים התבנית בכוס מים.

אופים בתנור חום 180 מעלות למשך 35 דקות.

סגור לתגובות