השחזת סכינים ע"י "שטול"

by davidgol | 5th ספטמבר 2010

Share

כמו שכולנו יודעים, הסכין הינה האביזר החשוב ביותר לחובב הבישול ולטבח המקצועי. כאשר נרצה לבשל נצטרך הסכין לעבודות המטבח השונות.

אם מדובר בקיצוץ,חיתוך,פילוט דגים ושאר עבודות המטבח הסכין הינו האביזר שבו אנו נשתמש.

מנסיוני יצרני הסכינים הטובים בעולם הינם ממדינות גרמניה, יפן וצרפת שלפי דעתי בסדר זה הם הטובים ביותר.

ניתן להוסיף גם את ספרד ואנגליה כיצרניות סכינים מעולות.

גם אם נרכוש סכין מעולה מחברה ידועה. לאחר עבודה בה נצטרך לדאוג להשחיזה.

לשם זה יש לנו את מוט ההשחזה או השטול. תפקידו הינו לפני התחלת העבודה עם הסכין לתת השחזה קלילה או יותר נכון יישור של להב הסכין, את זאת נעשה בהטיית להב הסכין ב 20-30 מעלות והשחזתו לאורך כול אורכו עם מוט ההשחזה.

מוט ההשחזה צריך להיות ישר וניצב ב 90 מעלות מקביל אלינו.

אם נדאג להשתמש במוט ההשחזה יהיה לנו סכין חדה כתער.

בסרטון הבא אני מסביר איך להשחיז הסכין בעזרת 2 מוטי השחזה שונים: אחד עם אבקת יהלום ואחד מוט השחזה קראמי.

סגור לתגובות